Gisteravond moest Sparta Waasmunster, op het veld van Schoonaarde, vrede nemen met een puntendeling. De wedstrijd was amper op gang gebracht of Jelle Maes zette Sparta al op voorsprong. Nadat de thuisploeg langszij was geraakt, lukte Jelle Maes zijn tweede goal van de avond. Schoonaarde slaagde er in om opnieuw gelijk te maken, maar deze maal was het Ewout Vertenten die voor de 2-3 zorgde. In de slotminuten van de wedstrijd wist de thuisploeg toch nog een punt uit de brand te slepen.

Jelle Maes (Sparta Waasmunster). Foto: RV.

“We hebben de match direct in handen genomen en versierden al snel een kans op de openingstreffer. Jammer genoeg had de Schoonaardse doelman een goede redding in huis. Amper een minuut later kon ikzelf de 0-1 maken. Toch kregen we het kort daarna moeilijk, met de 1-1 als gevolg. We namen het heft opnieuw in handen en gingen verdiend met een 1-2 stand de rust in.”

“Na de herneming schoten we onszelf in de voet met onnodig balverlies, waardoor de 2-2 viel. We leken dan toch de match in ons voordeel te gaan beslissen toen we de 2-3 maakten, ongelukkiglijk kregen we in de laatste minuten de 3-3 te slikken. Dit smaakt zuur, we bleven dan ook ontgoocheld achter na een toch wel potige match.”

“Volgende week nemen we het op tegen Dendermonde. Ik ben ervan overtuigd dat we met genoeg honger uitkijken naar deze match, we willen die drie punten absoluut thuis houden. Onze ploeg beschikt over genoeg kwaliteit om de match naar ons toe te trekken, al mogen we hen zeker niet onderschatten want zij zijn nog steeds op zoek naar hun eerste punten.”

“Voor de resterende wedstrijden is het zaak om nog zoveel mogelijk punten te pakken. Met zoveel kwaliteit in de groep als de onze mag je niet tevreden zijn met een plaats in de rechterkolom. Persoonlijk kijk ik enorm uit naar de daaropvolgende match tegen Kruibeke. Dat is voor mij toch wel speciaal aangezien dit mijn ex-ploeg is, de honger om tegen hen te scoren is dan ook enorm.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – Sparta Waasmunster