In het duel tegen HO Kalken B kwam OB Lebbeke al na enkele minuten op voorsprong langs Ayari. Al snel stond het 2-1 en moest het wachten tot in de tweede helft om de overwinning te pakken dankzij twee doelpunten van Niels Cassiman.

Logo OB Lebbeke (RV).

“De opdracht was van bij het begin duidelijk” luidt het bij Niels Cassiman. “Winnen betekende meteen ook dat we gered waren. Aangezien Kalken B aan de leiding stond in periode drie speelde het ook met inzet.”

“Dankzij een kopbaldoelpunt van Younes Ayari namen we een goede start. Nadien kregen we nog een aantal goede kansen, maar toch was het de thuisploeg die tweemaal op rij wist te scoren. Op slag van rust werd bovendien nog een doelpunt van Ayari afgekeurd wegens buitenspel, waardoor we met een wrang gevoel naar de kleedkamers trokken.”

“We kwamen scherp uit de kleedkamer omdat we nog steeds in onze kansen geloofden. Na enkele minuten kwamen we terug langszij na knap voorbereidend werk van Premton Kajtazi en Jonas Redant. Vanaf dat moment ging het spel goed op en af, met de beste kansen eigenlijk nog voor de thuisploeg. In blessuretijd mocht Trienpont een vrije trap namen, de bal ging over de centrale verdediger, zodat ik met het hoofd de bal in de verste hoek kon binnenkoppen.”

“Uiteraard zijn we enorm tevreden met deze, volgens mij, verdiende driepunter. Dat dit tot stand kwam na een sterke collectieve prestatie doet extra deugd. Iedereen heeft zijn hoofd ervoor gelegd en voor mekaar geknokt.”

“Tegen Klinge zal het volgend weekend alweer een lastige opdracht worden, aangezien het na de jaarwisseling toch sterk voor de dag komt. Uiteraard willen we graag onze laatste thuismatch winnend afsluiten. Het feit dat we op Klinge, in de eindronde, enkele minuten voor affluiten nog 1-3 voorstonden en uiteindelijk tevreden moesten zijn met een 3-3 gelijkspel moet voor ons een extra motivatie zijn.”

“Het feit dat we pas op twee speeldagen voor het einde het behoud konden verzekeren steekt toch wel enorm. Er zijn zaken gebeurd die ik in al die jaren nog niet heb meegemaakt. Gelukkig konden we steeds op dezelfde spelers rekenen, waardoor we dit minder geslaagde seizoen toch met een positieve noot kunnen afsluiten. Ik hoop dan ook dat we in onze laatste twee wedstrijden nog iets kunnen rapen, waarna we met een goed gevoel kunnen toewerken naar volgend seizoen.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – OB Lebbeke