Mathematisch is de titel op twee speeldagen voor het einde nog niet binnen voor FC Moerbeke, al ligt hij wel voor het grijpen. De groen/witten tellen één punt meer dan naaste achtervolger Rangers Opdorp en hebben nog één wedstrijd meer te spelen. Het voorbije weekend werd tegen Rupelmonde zwaar uitgehaald. FC Moerbeke won met maar liefst 6-0, vier doelpunten staan op het conto van Tars Notteboom.

Tars Notteboom (FC Moerbeke) hoopt zondag opnieuw te juichen. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“We zijn opnieuw vrij slordig aan de match begonnen, al kregen we meteen twee goede doelkansen” aldus Tars Notteboom. “De derde kans was de goede dankzij mijn broer Kor. Hierna kregen we steeds meer grip op de wedstrijd.”

“Bij het tweede doelpunt zette ik druk op de bezoekende doelman die de bal tegen mij trapte, waarna de bal in doel rolde. Dat was een mooie meevaller natuurlijk. Kort daarna trapte de doelman uit en zag ik de bal recht op mij af komen. Ik heb niet getwijfeld en van op dik dertig meter getrapt naar een leeg doel en de 0-3 was een feit. Net voor de rust stak Lorenzo Verplancke door naar Volkan Özen die de bal perfect klaar legde, zodat ik alleen nog moest binnen tikken.”

“Daarna was het belangrijk om de wedstrijd uit te spelen zonder blessures. Helaas verloren we mijn broer Kor, na een mooi voorbereidende dribbel voor de 5-0. Dit gebeurde na een stevig schop, waardoor hij het veld moest verlaten. Hopelijk kunnen we hem recupereren tegen komend weekend tegen Buggenhout.”

“We kregen daarna nog een aantal mogelijkheden waarvan Volkan Özen eentje mooi afwerkte. Het was al bij al een eenvoudige overwinning, die vertrouwen geeft voor de komende wedstrijden.”

“Zondag spelen we uit tegen Buggenhout, ik denk dat dit een lastige klip wordt. Het is een sterk team, maar uiteraard gaan we er alles aan doen om ook die match te winnen. We hebben alles in eigen handen. Geen enkele ploeg laat ons zo maar winnen, we gaan dus vol aan de bak. We kijken er naar uit.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – FC Moerbeke