In tweede landelijke belooft het nog een spannende strijd te worden voor de eerste plaats. Komend weekend staan Sint-Niklase Condors en Panters Baasrode tegenover elkaar. Beiden zijn nog in de running voor de oppergaai, al mengt  ook Erpe-Mere zich in deze strijd.

Manu Smet (BC Sint-Niklase Condors). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“We hebben tegen Leuven inderdaad gewonnen, al was dit eerder een zakelijke overwinning” blikt Manu Smet terug. “We hadden de wedstrijd wel onder controle, maar echt goed was het zeker niet.”

“De derby tegen Panters Baasrode is altijd speciaal” gaat Manu Smet verder. De club organiseert opnieuw een wedstrijddiner, waardoor de sporthal afgeladen vol zal zitten. Bovendien speelt ook onze B-ploeg, vlak voor onze match, een derby tegen Basics Melsele B. Aangezien vorig weekend co-leider Erpe-Mere thuis heeft verloren van Tongeren B, kunnen ook wij weer een rol spelen in het titeldebat.”

“Dit houdt wel in dat we onze vier resterende matchen moeten winnen en bovendien Panters een keer extra verliezen. De boodschap is dat we sowieso van hen moeten winnen en dan nog liefst me teen zo groot mogelijke verschil. Makkelijk wordt dit zeker niet, Panters staat niet voor niks op de eerste plaats. Ik herinner mij dat we in de heenronde op Panters slecht hebben afgewerkt. Alles hangt af van onze shots, vallen die nu wel dan hebben we in de ploeg genoeg opties om hen pijn te doen.”

“De vechtlust van Panters en onze wil om te winnen moeten door ons absoluut gematcht worden. Ingeval van verlies zijn we definitief uitgeteld, daar zullen ook zij zich van bewust zijn. Ik had ook heel graag afscheid genomen met de titel, we hebben er trouwens ook de ploeg voor. Het wordt voor mij, na 33 seizoen die gevuld waren met basketbal, tijd om me met andere dingen bezig te houden. Maar nu focussen om vier finales, daarna mogen de schoenen aan de haak.”

Basketbal – 2de landelijke (M) – BC Sint-Niklase Condors