Heikant Zele won vorig weekend met zware 9-0 cijfers van KV Sint-Gillis. Zondag wacht hen met de uitmatch tegen KFC Moerbeke alvast een te duchten tegenstander. Om zeker te zijn van deelname aan de eindronde doet men er goed aan om in de laatste twee wedstrijden van de competitie geen puntenverlies te lijden.

Yannick Poppe (Heikant Zele). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Zulk een overwinning als tegen KV Sint-Gillis is natuurlijk uitzonderlijk” aldus Yannick Poppe. “Zelf heb ik dat bij een eerste elftal nog niet meegemaakt. We moeten daar ook wel eerlijk in zijn, we hebben niet met gelijke wapens gestreden. Met alle respect voor de ploeg van T1 Hans Cannipel, die ik trouwens nog ken van vroeger, maar het kwaliteitsverschil is toch wel behoorlijk groot.”

“Zelf hebben we heel sterk gespeeld en dat is uiteraard onze eigen verdienste. Daar komt bij dat we de laatste weken echt wel vlot scoren met onze ploeg, ik persoonlijk ook. Als aanvaller is het natuurlijk altijd leuk als je in één wedstrijd drie keer kan scoren.”

“Zondag volgt Moerbeke en gelet op hun positie in het klassement verwacht ik hen wel sterk. We spelen op hun kunstgrasveld en dat is iets dat zij gewoon zijn en wij niet. Dat neemt niet weg dat ik denk dat we als ploeg over voldoende kwaliteit beschikken om ook daar goed voetbal te brengen en een mooi resultaat te halen. We gaan er alles aan doen om daar te winnen, want indien we aanspraak willen maken op een ticket voor de eindronde dat moet er gewonnen worden.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – Heikant Zele