Op de laatste dag van de competitie deed FC Lebbeke wat het moest doen, namelijk winnen. De Lebbekenaars wonnen, dankzij een doelpunt van Wannes Van Tricht, met 0-1 van Belisia Bilzen en is hierdoor zeker van een verlengd verblijf in de tweede afdeling.

Ken Van Damme (FC Lebbeke). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Gaan winnen in Bilzen is uiteraard geen evidentie” blikt kapitein Ken Van Damme terug. “We wisten dat ingeval van winst de redding een feit was. We hebben deze match dan ook aangevat als een finale.”

“In de eerste helft hebben we onze voet naast die van de thuisploeg gezet. Op basis van de kansen die we creëerden kwamen we terecht op voorsprong. Om de drie punten te pakken en het behoud te verzekeren kwam het er na de rust kwam op aan om mentaliteit en vechtlust te tonen. Die vechtlust, die knokkersmentaliteit is één van de hoofdredenen dat we ons hebben kunnen redden.”

“Als ik terugblik op het voorbije seizoen, dan kan ik je verzekeren dat het vooral een heel leerrijk jaar is geweest. Dit geldt zowel voor de spelers, de technische staf als gans de club. Het was een seizoen met ups en downs, maar wat tekenend is voor deze groep, we hebben telkens de rug kunnen rechten. Dat neemt niet weg dat er naar volgend seizoen een kwaliteitsinjectie zal moeten komen, aangezien er toch wel wat spelers de club verlaten. Onze sportief manager is daar volop mee bezig zodat we volgend seizoen een stap voorwaarts kunnen zetten met deze club.”

Voetbal – 2de afdeling B (M) – FC Lebbeke