Na zes speeldagen staat Hamme-Zogge op de laatste plaats in Eerste nationale van het kaatsen. Het moet gezegd worden dat ze weliswaar tegen alle topploegen hebben gespeeld. In de confrontatie van deze namiddag op Mont-Gauthier, en die van morgen op Isières zouden de Zoggenaren toch de nodige punten moeten kunnen verzamelen.

Wouter Wielandt (Hamme-Zogge). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“We kregen een zware kalender om van start te gaan”, vertelt kapitein Wouter Wielandt. “Met amper tien ploegen in onze reeks ligt het niveau sowieso heel hoog. De echte toppers hebben we reeds gehad. We hadden nog enkele punten meer kunnen hebben, mochten we niet tweemaal verloren hebben met 13-5. Je ziet wel dat ons niveau aan het stijgen is de laatste wedstrijden.”

“Op en tegen Mont-Gauthier moeten we niet wegsteken dat we voor onze eerste overwinning gaan”, vervolgt Dweight De Blende. “Maandag trekken we dan naar Isières waar het steeds moeilijk is. Echter zouden we daar toch een punt moeten halen. De komende wedstrijden moeten we punten pakken om de stap in de goede richting te zetten. Want het behoud in Eerste nationale is ons doel.” Volgende week wacht met Genappe nog een rechtstreekse concurrent voor Hamme-Zogge.