BBC Eksaarde zal het komend seizoen moeten stellen zonder de 33-jarige Thomas Vanhoorne. Het grootste deel van zijn basketbalcarrière was hij actief bij BBC Eksaarde, hij is een waar clubicoon.

Thomas Vanhoorne (BBC Eksaarde). Foto: RV.

“Na een carrière van 26 jaar zet ik er nu een punt achter” klinkt het bij Thomas Vanhoorne. “Ik ben op mijn zeven jaar met basketbal begonnen bij Silaba Zelzate. Toen ik elf was ben ik, samen met coach en legendarisch Oostvlaams scheidsrechter Georges Verheyen, naar Eksaarde getrokken. Daar heb ik dan alle verdere jeugdreeksen doorlopen.”

“Na een korte tussenstop bij de landelijke kadetten van Black Bears Gent ben ik teruggekeerd naar Eksaarde. Daar heb ik als 18-jarige junior mijn eerste bankminuten meegemaakt bij de A-ploeg. Het was coach Peter Van Hoecke die mij deze kans heeft gegeven. Peter was voor mij ook heel belangrijk als jeugdcoach. Ik heb toch wel een tiental jaar onder hem gespeeld. Door zijn enorme passie voor het basketbal en tevens zijn niet aflatende inzet voor de club is Peter, terecht, een graag geziene coach in de Vlaamse basketbalwereld.”

“Ik zal niet zozeer de sportieve hoogtepunten missen, maar eerder de typische kleedkamersfeer. Bij een warme familieclub als BBC Eksaarde is deze vanzelfsprekend. Volgens mij is het ongezien om in deze reeksen een ploeg te vinden waar de spelers elkaar als zo lang kennen. Deze groep is hecht, het is als het ware één grote familie.”

“Ik neem nu even afstand van het basket. De vrijgekomen tijd zal gauw worden ingevuld met onze pasgeboren zoon. Daarnaast zal ik ook meer tijd hebben voor familie en vrienden, maar ook voor andere sporten zoals tennis en golf. Ik sluit wel geen terugkeer uit, maar dan naar het veteranen- of recreatief basketbal.”

Basketbal – 2de provinciale (M) – BBC Eksaarde