In aanloop naar de start van de competitie neemt SK Berlare het op tegen het pas gedegradeerde SKN Sint-Niklaas. Het zal wellicht voor velen een verrassing zijn welk elftal de Klaasjes tussen de lijnen zullen brengen. De openingsmatch voor de nieuwe competitie is al meteen een leuke affiche vermits SK Berlare dan het bezoek krijgt van KSK Beveren.

Kenzo Rivera Armayones (SK Berlare). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“De Beker van België zijn altijd de eerste wedstrijden met ‘inzet’”, luidt het bij Kenzo Rivera Armayones. “Het klopt dat we in de eerste ronde het gedegradeerde Sint-Niklaas treffen, maar er moet hoe dan ook gewonnen worden. Ingeval van winst zouden we het dan in de tweede ronde opnemen tegen Pepingen-Halle, dat uitkomt in derde amateur. Het doel moet altijd zijn om zo ver mogelijk te geraken in de Beker, om zo interessante affiches te bekomen. We bekijken het wedstrijd per wedstrijd en doen er alles aan om onze ploeg klaar te stomen tegen de start van de competitie.”

“Ik ben ervan overtuigd dat eerste provinciale versterkt is, ik zie alleszins enkele leuke affiches. Het is natuurlijk afwachten welke ploegen er boven uit gaan steken. Onze openingsmatch tegen KSK Beveren is al meteen een zeer mooie affiche. Ik denk dat het een beladen wedstrijd zal worden, ééntje dat zal gespeeld worden op het scherp van de snee. KSK Beveren behoort tot het kransje van de titelfavorieten. Het vorig seizoen hebben we tegen Beveren vier op zes gepakt en we hopen nu minstens even goed te doen. Hopelijk zakken er veel supporters af naar deze toch wel aantrekkelijke openingswedstrijd.”

“Onze ambities zijn duidelijk, we willen beter doen dan het voorbije seizoen. We zijn toen geëindigd met 43 punten. Onze kern is nagenoeg hetzelfde gebleven, wel aangevuld met enkele gerichte versterkingen. Het is duidelijk dat een goede competitiestart opnieuw zeer belangrijk is.”

Trainer: Jurgen Van Herreweghe (T1), Eddy Steenhaute (T2), Marc De Clercq (KT)

IN: Eddy Steenhaut (E. Zele), Zeb Van Gerven (Aalst), Wout Eeckhout (RC Gent), Arne Naudts (KAV Dendermonde), Daan Schelstraete (FC Wetteren), Maxim De Reviere (FC Wetteren), Jari Goossens (FC Wetteren), Olivier De Boeck (Liedekerke), Jens Vandenhende (Zelzate)

Uit: John Agbo (BW Temse), Simon Van Brussel (KSV Oudenaarde), Floris Van Den Broeck (Juv. Schoonaarde), Zindedine Schockaert (SK Herdersem)

Voetbal – 1ste provinciale (M) – SK Berlare