Bij HO Kalken trokken ze in het tussenseizoen de Grembergse doelman Ward Smekens aan. De overstap van het provinciaal naar het nationaal voetbal is alvast een serieuze stap voorwaarts in de sportieve carrière van de ervaren keeper.

Logo HO Kalken (RV).

“De overstap van KSK Grembergen naar HO Kalken is eigenlijk uit de lucht komen vallen” aldus Ward Smekens. “Het was de bedoeling om bij Grembergen te blijven, daar had ik trouwens al getekend voor mijn negende seizoen. Toen Nathan Baele had aangegeven dat hij zou stoppen met voetballen bij HO Kalken, heb ik vrij snel een telefoon gekregen van Ferry Baes met het oog op een eventuele overstap.”

“Ik ben dit dan gaan bespreken met het bestuur van SK Grembergen en zij gunden mij deze transfer naar Kalken. Ik vind dat knap en toont aan dat Grembergen een zeer respectvolle club is. Ik waardeer dit enorm. Op de acht seizoenen dat ik daar gespeeld heb, hebben we daar zo goed als alles meegemaakt. We zijn kampioen gespeeld, we hebben een paar keer de eindronde voor promotie gehaald, we wisten ons te redden in eerste provinciale en tot slot de degradatie.”

“Het hoogtepunt was de stage naar Gdansk in Polen. Ik denk dat het vrij uniek is om als tweede provincialer het vliegtuig op te stappen om op stage te gaan. Ze gaan mij in Grembergen zeker nog geregeld terugzien, ik heb daar trouwens mijn vriendin leren kennen.”

“De sportieve focus ligt nu uiteraard op HO Kalken. Dat is sowieso op alle vlakken een serieuze stap voorwaarts. Zij beschikken over een prachtige accommodatie, een talentrijke spelersgroep en een goeie trainersstaf. Het niveau dat op training gehaald wordt ligt bijzonder hoog. Je ziet trouwens in de voorbereidingsmatchen die we tot nut toe gespeeld hebben dat we dit niveau ook halen op match.”

“De samenwerking met Wouter Van Kerckhove en Yente De Jonge verloopt heel vlot. Ik kan je verzekeren dat de keeperstrainer er serieus de pees kan opleggen, maar uiteraard hoort dat erbij in de voorbereiding. Je hoort mij zeker niet klagen over deze overstap. Ik geniet en amuseer mij.”

Voetbal – 3de afdeling A (M) – HO Kalken