Al weken was de derby tussen KSK Beveren en SV Melsele ‘het’ gespreksonderwerp in het Waasland. Het was niet alleen de eerste maal dat beide teams in eerste provinciale tegenover elkaar stonden, de match werd bovenal gespeeld op de heilige grond van de Freethiel. Het was voor geel/blauw thuis komen na vele jaren. Na de zege barstte dan ook een feest uit.

KSK Beveren was zaterdagavond weer aan het feest. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Het was een memorabele avond voor KSK Beveren” aldus een nagenietende Kristof Smet. “Een moment dat niemand met een geel/blauw hart nog zal vergeten. Het stamnummer 2300 is terug op de Freethiel. Het was een zalig gevoel, temeer ikzelf jaren gespeeld heb voor Melsele. Bovendien hebben mijn ouders ook veel voor de club gedaan.”

“In een wedstrijd die redelijk goed op en af ging hadden beide teams enkele kansen” analyseert Kristof Smet. “Ik vond ons volwassen en slim spelen, als we onze kansen afwerkten kon de uitslag er anders uitgezien hebben. Met de nodige steun van onze geweldige supporters zijn we tot het uiterste gegaan. Uiteindelijk hebben we de drie punten gepakt en dat is in een derby altijd het belangrijkste. Voor spelers, trainers, clubmensen en supporters is het spelen op de Freethiel iets unieks. Als kind en als tiener ging ik al naar Beveren kijken. Uiteraard is het een hele eer om dan als trainer KSK Beveren te vertegenwoordigen.”

“Volgende week spelen we tegen Denderhoutem en dat zal opnieuw een ander gegeven zijn” aldus Kristof Smet. “Denderhoutem is een ploeg die toch ook al enkele jaren een standvastigheid is binnen eerste provinciale. Het is nooit evident om daar te gaan spelen. Als team hebben we opnieuw stappen gezet en dat is het belangrijkste. Hier en daar de nodige punten pakken om te kunnen doorgroeien, zal ons de juiste weg doen inslaan.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – KSK Beveren