Na het verlies op H. Sinaai had KSK Kieldrecht tegen SV Zaffelare iets recht te zetten. Dit deed het ook door met 3-0 te winnen. De Kieldrechtse doelman Mahen De Witte wist zijn netten ongeschonden te houden en was daar best tevreden mee.

Doelman Mahen De Witte (KSK Kieldrecht) heeft de eerste clean sheet van het seizoen beet. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Na onze mindere prestatie tegen Sinaai doet deze overwinning zeker en vast deugd” klinkt het bij Mahen De Witte. “We beginnen stilaan terug in ons spel te geraken en verloopt het allemaal net iets vlotter. Deze zege deed extra deugd omdat we nog een pandoering van vorig seizoen goed te maken hadden. Het was wel een match onder moeilijke omstandigheden. In de eerste helft konden we nog iets of wat deftig voetballen en konden we ons spel spelen. Hierdoor kwamen we, via een penalty die werd omgezet door David Rufai, op voorsprong. Na de rust bleef het hard regenen en kwam het veld meer en meer onder water. Niettegenstaande probeerden we te blijven voetballen. Op aangeven van Rufai werd het 2-0 via Hannes Ruymbeke. Daarna bleef het vooral verder bikkelen op een moeilijk bespeelbaar, ondergeregend, veld. We hebben niet veel weggegeven en bleven baas. Op tien minuten voor tijd werd het dan nog 3-0 via alweer Rufai. Zaffelare kwam nog enkele keren opzetten, maar we zijn erin geslaagd om onze netten voor het eerst dit seizoen schoon te houden.”

“Volgende week wacht ons de verplaatsing naar White Boys” gaat Mahen De Witte verder. “Die hebben de voorbije speeldag eveneens een mooie 0-3 zege behaald. Ik verwacht mij aan een leuke match, met twee ploegen die met een goed gevoel naar deze wedstrijd kunnen toe werken. Uiteraard gaan we opnieuw vol voor de drie punten. Het is onze ambitie om zeker niet minder te doen dan vorig seizoen. We worden getipt als titelkandidaat, maar zelf willen we vooral een leuk seizoen in de top vijf draaien. We zien wel waar de boot strand.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KSK Kieldrecht