Op het eerste zicht lijkt het alsof VC Gimm-e Waasland Kruibeke A, op de eerste speeldag van de competitie vlot afstand heeft kunnen nemen van Topsport School Vilvoorde. De setstanden geven echter aan dat ze er stevig hebben moeten voor knokken. Komend weekend nemen ze het in eigen huis op tegen VC Rempart-Nalinnes.

Stijn De Brabander (VC Gimm-e Waasland Kruibeke A).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“In tegenstelling tot wat de cijfers doen vermoeden is het toch niet zo vlotjes gegaan” aldus Stijn De Brabander. “Ik vind dat we zelfs heel wisselvallig gespeeld hebben. We slaagden er in om in elke set een kloof te maken, maar toch kwam de Topschort School telkens opnieuw opzetten. Dit had voornamelijk te maken met wat mindere recepties aan onze kant. Daarbij kwam dat, als de bal dan toch eens goed kwam, we het soms moeilijk hadden om het direct af te maken. Dat was ook de reden in de laatste set, waar we toch een vrij grote voorsprong hadden, maar het op het einde toch nog spannend werd.”

“Het was al bij al onze eerste competitiematch van het seizoen, het niveau was nog niet helemaal top, maar we zijn met z’n allen wel blijven vechten voor elke bal. De puntjes zijn binnen en dat is het voornaamste. Bovendien weten we alweer op wat we deze week moeten trainen.”

“Komende zaterdagavond spelen we inderdaad onze eerste thuismatch. Het is altijd leuk om voor eigen publiek te spelen. VC Rempart-Nalinnes is een ploeg die we niet kennen, het is dan ook moeilijk om hun niveau in te schatten. Bovendien is het hun eerste wedstrijd, maar goed we zien wel wat het brengt. Voor hen is het alvast een verre verplaatsing, ik schat dat ze toch een tweetal uren onderweg zijn. Dat zal mogelijks wat in de kleren kruipen bij hen. Hoe dan ook moeten we gewoonweg naar onszelf kijken en er alles aan doen om de mindere puntjes weg te werken. Als ons dat lukt zie ik het wel goed te komen.”

Volleybal – 3de nationale (M) – VC Gimm-e Waasland Kruibeke A