Panters Baasrode is alvast sterk aan de competitie begonnen, zo wonnen ze zaterdag met 65-68 van Waregem B. Slechts drie puntjes verschil maar de buit is alvast binnen. We blikten samen met Warre Baert terug op dit spannend duel.

Warre Baert (BBC Panters Baasrode A). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“De wedstrijd tegen Waregem is inderdaad geëindigd op een thriller” klinkt het bij Warre Baert. “We zijn in de eerste helft te zwak begonnen. Het jeugdige Waregem toonde veel meer energie dan ons. Wij liepen achter de feiten aan, terwijl de thuisploeg hun driepunters efficiënt afwerkte. Dat zorgde ervoor dat we al snel een twintigtal punten achter stonden. Bij de rust stond het op het scorebord 46-31, in het voordeel van Waregem. Na de herneming hebben we uit een ander vaatje getapt. We zijn veel gretiger gestart, vooral in defence was het opmerkelijk beter. Als snel slopen we dichterbij, waarna we in het laatste kwart langszij kwamen. Uiteindelijk hebben we in de slotfase het hoofd koel gehouden en zo de overwinning uit de brand gesleept.”

“Met twee overwinningen in twee wedstrijden zijn we goed gestart” aldus Warre Baert. “Na ons goede voorbereiding doet dit deugd. Het is dan ook onze ambitie om dit seizoen in de top drie te eindigen. Hiervoor zullen we week na week de focus moeten houden. Naar mijn gevoel is dit een haalbare kaart, temeer we over een brede kern beschikken.”

“Komend weekend spelen we onze eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Basics Melsele B” blikt Warre Baert vooruit. “Ik verwacht een gedreven Melsele. Zij verloren hun eerste drie wedstrijden, maar twee hiervan waren zeer nipt. We mogen ze dus zeker niet onderschatten.”

Basketbal – 2de landelijke  (M) – BBC Panters Baasrode