In damesreeks Promo 1 is er na vijf speeldagen al een duidelijk verschil te merken tussen de top drie en de andere teams. Promovendus VC Flygha Grembergen – Hamme staat na winst tegen Gimm-e op een fraaie vierde plaats.

VC Flygha Grembergen Hamme (Foto: RV).

“Dit is ons eerste seizoen in promo 1 en ik vind het best wel spannend” vertelt Linde Pletinck enthousiast. “We kijken alleszins tevreden terug op onze voorbereiding. Dit was op zich wel nodig aangezien op het einde van vorig seizoen maar liefst vier sterkhouders zijn gestopt. Er moesten dus vier nieuwe speelsters ingepast worden, waarvan twee internen en twee externen. Na vier jaar te hebben samen samengespeeld met vrijwel hetzelfde 14-tal was een goede voorbereiding dan ook meer dan nodig. Dit was goed voor het vertrouwen en de communicatie tijdens de wedstrijden, naast het plein zat dat al snel goed.”

“Vermits Avanti Aalter en VC Oudegem samen met ons gepromoveerd zijn, zijn dit twee ploegen uit de reeks die we kennen. In de loop van het seizoen zullen we ook onze andere tegenstanders beter leren kennen.”

“Het is positief dat we het afgelopen weekend met 3-2 gewonnen hebben van Gimm-e, daar zijn we dan ook best tevreden mee. Anderzijds is het jammer dat we een punt hebben laten liggen. Na een aarzelende start kwamen we in de eerste set te laat in ons spelritme. De twee daaropvolgende sets hebben we minder individuele fouten gemaakt, waardoor we bij lange rally’s vaker aan het langste eind trokken. In de vierde set kregen we dan een terugslag, maar we wonnen gelukkig deze vijfsetter.”

“Zaterdagavond staan we tegenover BMV Beveren, waarvan ik vermoed dat het een te duchten tegenstanders is. Maar zoals bij elke match gaan we alles geven om de zege binnen te halen. De motivatie is bijzonder groot. Elke ploeg die we achter ons kunnen laten dit seizoen is mooi meegenomen en voelt als een overwinning.”

Volleybal – Dames Promo 1 (V) – VC Flygha Grembergen Hamme