SKL Doorslaar B pakte tegen Bosdam zijn tweede punt van de competitie. Een opsteker voor de belangrijke uitwedstrijd tegen FC Baasrode van aanstaande zaterdag, waar verliezen voor geen van beiden een optie is.

Sebastian De Vos (SKL Doorslaar B). Foto: RV.

“Na de uitschuiver tegen Klinge wou ik graag van de groep zien dat ze bereid waren om zich te herpakken” aldus de nieuwe T1 Sebastian De Vos. “Ik besef dat we een jonge groep zijn die af en toe wel eens serieus leergeld zal moeten betalen. Dat neemt niet weg dat ik geloof in de kwaliteiten van deze groep. Dit is trouwens al gebleken in onze thuismatchen, jammer genoeg beschikten we niet over voldoende ervaring om die matchen positief af te sluiten.”

“Meestal verloren we in de laatste minuten nog punten, maar tegen Bosdam was het eindelijk eens omgekeerd. Het was Lander Dhooghe die ons diep in de wedstrijd een punt bezorgde. Ik denk wel dat beide ploegen zich in dit ene puntje kunnen vinden. Bosdam vergat bij een 1-2 stand de wedstrijd dood te maken, terwijl wij aan de overzijde een paar keer de kans op de 2-2 hadden. Eerlijk gezegd denk ik dat we een strafschop hadden moeten krijgen na een handsbal.”

“We pakken het opgedane vertrouwen mee naar de wedstrijd tegen Baasrode. Als we dezelfde intensiteit en mentaliteit brengen dan tegen Bosdam, dan heb ik er het volste vertrouwen in dat we een goed resultaat kunnen spelen. “

“De enige manier om vooruit te geraken is hard werken en zich tonen, ook op training. We willen elke week groeien en beter worden. Dat zal enkel lukken met spelers die er 200% voor willen gaan. We gaan nu nog een paar weken intensief werken op ons spelsysteem. Tegen de jaarwisseling zou ik graag hebben dat de automatismen erin zitten.”

“We missen met onze jonge ploeg soms een beetje ervaring, iets wat de meeste tegenstanders in onze reeks wel hebben. Ik zou daar graag loopvermogen met veel pressing tegenover stellen, met inachtneming van de eigen kwaliteiten van de spelers.”

“Het is onze hoofdambitie om er alles aan te doen om het behoud te verzekeren. Ik wil absoluut geen druk of negativisme in de ploeg. Als T2 heb ik de tijd gehad om de groep goed te leren kennen en te weten wie er wel al klaar voor is. Jammer genoeg kan je maar vijftien man selecteren, waardoor je steeds spelers moet teleurstellen. Dat is op zich niet erg, ik heb graag veel concurrentie in mijn ploeg. Het is aan hen om op training te tonen dat ze het effectief verdienen.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – SKL Doorslaar B