SK Sint-Niklaas moet na elf speeldagen vrede nemen met de elfde plaats. Vorige week werd verloren van WS Sombeke. Vanavond wacht de Klaasjes, met de komst van FC Daknam, opnieuw een zware opdracht.

Dries Belon (SK Sint-Niklaas B). Copyright: RV

“Die elfde plaats is duidelijk minder goed dan we verhoopt hadden” luidt het bij T1 Dirk Belon. “We kenden een degelijke start, maar de laatste weken loopt het stroever. Zo verloren we, ondanks onze sterke eerste helft, met zware cijfers van Blauw Wit Temse. Jammer genoeg is dat dit seizoen al net iets te vaak voorgevallen. Bovendien hadden we af te rekenen met een aantal geblesseerden, die langer out bleken dan initieel gedacht. Dat neemt niet weg dat ik geloof dat er meer inzit dan de elfde plaats.”

“Bij de start van het seizoen leek ons een plaats in de linkerkolom een gezonde ambitie. Ik blijf bij dat idee. Toen we over onze volledige kern beschikten hebben we mooi voetbal getoond. De wedstrijd tegen Zaffelare was daar een prachtig voorbeeld van, net als onze geslaagde voorbereiding. Het komt er nu op aan om ons niveau zo snel mogelijk terug op te krikken. Er moet gewoonweg gewonnen worden.”

“Met FC Daknam komt er een voor mij vrij onbekende ploeg op bezoek. Zij komen van derde provinciale en spelen dit seizoen knap mee voor een top vier plaats. Het is dus een te duchten tegenstander. Ik hoop op een mooie partij voetbal. Het is wel een feit dat we op zaterdag het beter doen dan op zondag. Bovendien gaat het op ons kunstgrasveld ook net iets vlotter. Het komt er natuurlijk op aan om punten te pakken, tegen wie of waar mag geen belangrijke factor zijn. Uiteraard zal Daknam proberen om de drie punten te pakken, maar we gaan er alles aandoen om er een felbevochten partij van te maken. Met het oog op de wedstrijd op Haasdonk zou het goed zijn als we thuis punten konden sprokkelen.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – SK Sint-Niklaas B