Na zeven wedstrijden voeren de dames van VC Nidak Nieuwkerken het klassement in tweede nationale B aan. Zij wonnen vijf van hun zeven matchen en totaliseren daarmee zestien punten en worden op de hielen gezeten door VC Borsbeek-Herzele. Vorig weekend werd, na een spannend duel, met 1-3 gewonnen tegen Govoc Gooik. Komend weekend staat er geen competitiewedstrijd op het programma. Coach Ivo De Mulder is alvast tevreden met de prestaties van zijn team.

Ivo De Mulder (VC Nidak Nieuwkerken). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“We doen het beter dan verhoopt” klinkt het bij Ivo De Mulder. “Na een korte voorbereiding, door allerhande bekerwedstrijden, zaten we gelukkig vrij snel in de goede flow. Enkel tegen Amigos Zoersel hadden we geen kans, maar in alle andere wedstrijden hebben we gelukkig steeds aan het langste eind getrokken.”

“Zaterdag tegen Govoc Gooik was het een wedstrijd die vergelijkbaar was met de wedstrijden tegen Hemiksem en Veltem. Ook daar hebben we telkens op cruciale momenten de wedstrijd naar ons kunnen trekken en met de drie punten aan de haal gaan.”

“ Voor dit seizoen is het onze ambitie om top vijf te spelen. Behalve Amigos Zoersel die, denk ik, iets meer kwaliteit hebben zitten een groot deel van de ploegen dicht bij elkaar qua niveau.”

Volleybal – 2de nationale(V) – Nidak Nieuwkerken