Voor de dames van FC Moerbeke, de Green Flames, stond er dit weekend geen competitiewedstrijd op het programma. Om de automatismen aan te scherpen hebben ze voor deze namiddag een vriendschappelijke wedstrijd tegen SK Ooidonck Leerne geprogrammeerd. In de competitie speelden ze tot nu toe vier wedstrijden, waarvan ze er twee wonnen. We spraken hierover met T1 Rony De Greef.

De dames van KFC Moerbeke. Foto: RV.

“Ons team bestaat momenteel uit zeventien speelsters” vertelt Rony De Greef. “Hiervan is Gwen Vaereman herstellend na een operatie, Gudrun De Beule herstelt van een spierscheur in de kuit en Deni Volckerick sukkelt met een enkelblessure. Bovendien zijn Margot Van Caneghem en Sara Ben Alita op dit moment niet speelgerechtigd bevonden door de voetbalbond. We kunnen wel terug rekenen op Mona Paelinck die net terug is na een jaar inactiviteit, na tal van operaties aan de knieën. Vanaf deze week kunnen we ook even niet over Joyce Verley beschikken aangezien die op reis is naar de Verenigde Staten van Amerika.”

“Door al deze oorzaken is het elke week moeilijk om over een ploeg van elf speelsters te beschikken. Jammer genoeg hebben we ook al forfait moeten geven. Hopelijk komt daar na de jaarwisseling verandering en kunnen we, indien ze speelgerechtigd zijn, ook beroep doen op Margot Van Caneghem en Sara Ben Alita.”

“We zijn hierdoor op zoek gegaan naar nieuwe speelsters en die hebben we ook gevonden, maar dat zijn dan vooral jonge speelsters. Maar liefst zes van hen zijn jonger dan negentien jaar. We doen er alles aan om met deze jonge groep een mooi niveau te halen. Positief is dat motivatie en inzet zeker aanwezig zijn, uiteraard ontbreekt het momenteel nog aan wedstrijdervaring.”

“Gelukkig heerst er een goede sfeer binnen het team , dit onder leiding van onze kapitein Nathalia Decraecker en enkele meer ervaren speelsters zoals Caro Ydens, Stien Van Damme en Tabita Turpyn. De basis is alvast aanwezig om te bouwen aan de toekomst. We zien gans de ploeg week na week groeien, waarbij ze er alles aan doen om goed voetbal te spelen.”

“Hier past ook een woord van dank aan onze voorzitter, Patrick Notteboom en het ganse bestuur van KFC Moerbeke. Het is dankzij hen dat we goed op weg zijn om ons team verder uit te bouwen. We kijken dan ook hoopvol en met een goed gevoel uit naar de toekomst.”

Voetbal – 3de provinciale A (V) – FC Moerbeke