E. Zele blijft ook na het gelijkspel, in de Zeelse derby tegen Heikant Zele, in de buik van het klassement postvatten. Al in de eerste minuut van de wedstrijd opende de thuisploeg de score, maar na 18 minuten herstelde Bram De Gucht het evenwicht op het scorebord.

Bram De Gucht (midden) vierde zijn doelpunt samen met Yassin Badi (l.) en Maarten Cooreman (r.). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Heikant scoorde al in de openingsminuut via een voorzet die binnenwaaide” klinkt het bij Bram De Gucht. “Als je op Heikant al na één minuut tegen een achterstand aankijkt dan weet je dat het moeilijk wordt. Het is onze verdienste dat we de hoofden niet lieten hangen en de moed niet lieten zakken. Het was het tegendeel zelfs, we hebben onmiddellijk de stier bij de horens gevat. Na een snel genomen vrije trap zag ik ruimte in de verdediging. Dit gebeurde nadat Cédric Heylen mij aanspeelde en ik door de benen van de Zeelse doelman kon afwerken.”

“Naar het einde van de match toe kregen beide ploegen nog een grote kans op winst, maar scoren lukte voor geen beiden nog. Gezien het wedstrijdverloop denk ik dat een gelijkspel een eerlijke uitslag is.”

“Als ik terugblik op de eerste helft van de competitie dan is deze matig. Naar het einde toe hebben we gelukkig meer punten kunnen pakken. Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen, zodat we na de winterstop wat meer punten kunnen pakken.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – E. Zele