De dames van Basics Melsele wonnen vrij vlot van een moedig strijdend BBC Lokeren. Hiermee boekte Basics de vierde zege op acht wedstrijden.

Logo Basics Melsele. Copyright: RV.

“We kijken met gemengde gevoelens terug op de eerste helft van de competitie” aldus coach Sigrid Peeters. “Met onze vier op acht staan we zeker niet waar we willen staan. Ik kan je verzekeren dat de twee nipte verlieswedstrijden tegen Jeugd Gentson ons nog steeds zwaar op de maag liggen. Positief is wel dat de groep meer en meer begint samen te spelen en elkaar ook meer en meer vindt tijdens de wedstrijden. Bovendien moesten zowel de speelsters als ikzelf onze weg nog wat zoeken. Ik probeer ook mijn onervarenheid als coach van een senioresteam te compenseren met mijn ervaring als coach bij de landelijk jeugd en dat begint zijn vruchten af te werpen. Defensief zijn we agressiever en met tijden proberen we ook sneller te spelen. Onze verwachtingen voor na de jaarwisseling zijn alleszins hoog, hopelijk kunnen we voor enkele verrassingen zorgen.”

“Voor de uitwedstrijd naar Lokeren moesten we enkele speelsters missen, waardoor we met acht waren. We zijn heel sterk gestart en stonden snel 0-12 voor. Op dat moment was de wedstrijd eigenlijk al beslist. We hebben tegen hun zone een nieuw ‘play’ geprobeerd en dat deed echt wel zijn werk. Bovendien begonnen bij ons ook de shots te vallen, met elf driepunters tot gevolg. Bij Lokeren had men snel door dat ze met zone te spelen ons niet gingen stoppen. Hierdoor schakelden ze nog in de eerste helft terug op man op man verdediging. De tweede helft hebben we vooral het spel gecontroleerd. Ik wil toch ook een dikke pluim geven aan de speelsters van Lokeren die er elke week staan, vooral de oudere generatie die de youngsters telkens opnieuw proberen te begeleiden en positief te blijven.”

Basketbal – 1ste provinciale (V) – Basics Melsele A