Het voorbije weekend won Panters Baasrode met 54-69 tegen Hades Kiewit en blijft hierdoor het klassement aanvoeren. Hen wacht alvast nog een intense week. Donderdag moet Panters in eigen huis aan de slag tegen Bavi Gent voor de Beker van Oost-Vlaanderen. Zaterdag wacht hen de laatste competitiewedstrijd van 2023 met de uitwedstrijd tegen BBC Stevoort B.

Nils Moortgat (BBC Panters Baasrode A).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“In tegenstelling tot wat het resultaat laat uitschijnen is het zeker geen eenvoudige overwinning geworden op Hades Kiewit” blikt coach Nils Moortgat terug. “De thuisploeg speelde een vrij agressieve defense. Dit zorgde ervoor dat we offensief niet direct in ons ritme kwamen. Gelukkig konden we terugvallen op onze eigen sterke defense, waardoor we in de match konden blijven.”

“In de tweede helft vonden we offensief wel de counters, waardoor we goede mogelijkheden wisten te creëren. Het resultaat was dat we een tienpuntenkloof konden uitbouwen en deze ook konden behouden. Ik ben bijzonder tevreden met de manier waarop de ploeg deze verre verplaatsing heeft aangepakt. We hebben veertig minuten lang de juiste mentaliteit en de wil om te winnen getoond.”

“Het klopt dat we weinig tijd krijgen om van onze overwinning tegen Kiewit na te genieten. Donderdag spelen we voor de Beker van Oost-Vlaanderen thuis tegen Bavi Gent, zaterdag wacht ons dan opnieuw een lastige verplaatsing naar Stevoort B. Ik heb er vertrouwen in want ik voel nog veel gretigheid in de ploeg en merk nog weinig vermoeidheid. We willen het jaar dan ook afsluiten met een twee op twee.”

Basketbal – 2de landelijke  (M) – BBC Panters Baasrode