FC Moerbeke heeft in de uitwedstrijd op Sparta Waasmunster zwaar uitgehaald. Met doelpunten van Thijs De Volder, Jarne Buytaert, Kor Notteboom, Volkan Özen en Younes Dammou won het met 1-5. Dylan Vermeulen zorgde voor het thuisdoelpunt.

Thijs De Volder (KFC Moerbeke).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het is inderdaad een lekkere overwinning geworden” klinkt het opgewekt bij Thijs De Volder. “In de 26ste minuut wisten we de eerste keer te scoren, al hadden we in de voorgaande periode ook al een paar grote kansen gehad. We zijn op Sparta beloond voor ons goed spel, iets wat in de wedstrijden daarvoor niet altijd het geval was.”

“We zijn er tijdens de match voor de volle 100% voor gegaan, we hebben voor elkaar gevochten. Voor aanvang van de wedstrijd had onze coach gevraagd om te spelen voor Oscar, onze afgevaardigde, wiens vrouw Anneke vecht tegen die vreselijke ziekte. Wij dragen deze overwinning dan ook op aan Oscar en Anneke.”

“Het is duidelijk dat we in tweede provinciale thuis horen. Het mooie aan dit verhaal is dat we spelen met jongens van onder de Moerbeekse kerktoren. Het is belangrijk dat we ons zo snel mogelijk veilig stellen. Onze ploeg is een vriendengroep en telt heel wat supporters die ons zowel uit als thuis steunen.”

“We gaan nu genieten van een periode zonder wedstrijden, genieten van de rust. Na de feestdagen hopen we dan op ons elan te kunnen verder gaan.”  

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KFC Moerbeke