Na afloop van de wedstrijd tussen SK Oudegem en HO Kalken B waren er bij de thuisploeg niets anders dan tevreden gezichten te zien. Het was diep in de tweede helft dat Ricky Collewaert de 1-0 binnentrapte en zijn team de daaraan gekoppelde drie punten bezorgde. Zondagnamiddag staat voor SK Oudegem de uitwedstrijd op OB Lebbeke op het programma.

Vreugdetaferelen bij Dirk De Cremer en SK Oudegem. Foto: RV.

“Het was tegen HO Kalken B een vrij gesloten wedstrijd, met langs beide kanten weinig kansen” aldus Dirk De Cremer. “Dit kwam deels door de weersomstandigheden met veel wind en deels door de staat van ons terrein door de overvloedige regenval. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd tot de scheidsrechter een rode kaart gaf aan Yoni Meskens voor een zogezegde vuistslag. Wat totaal niet het geval was. Wat gebeurde was dat Yoni zich los trok van zijn tegenstander en deze per ongeluk in zijn gezicht raakte. Met geel kon ik nog leven maar rood is onterecht.”

“Tijdens de rust hebben we wat bijgestuurd en hebben we een goede tweede helft gespeeld. We speelden goed in blok en hebben niks weggegeven. Met tien man hadden we zelfs het betere spel. Via een doelpunt van Ricky Collewaert in de 86ste minuut hebben we de drie punten weten thuis te houden. Na de povere 0 op 12 is dit een knappe prestatie.”

Deze overwinning moet ons terug vertrouwen geven voor de komende wedstrijd op OB Lebbeke. Ik verwacht mij terug aan een wedstrijd met veel inzet en duels zoals in de heenronde, die we onterecht verloren hebben. Ik verwacht van mijn team dan ook een reactie. Ons voornaamste ambitie dit seizoen in het behoud in derde, om ons tegen volgend seizoen te versterken waar nodig.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – SK Oudegem