Naar aanleiding van de algemene afgelasting in het amateurvoetbal peilden we bij de clubs, in de regio’s Waas en Dender, naar een reactie.

1P Voetbal – Svelta Melsele: “Mijn persoonlijke mening is dat de algehele afgelasting erg vroeg is aangekondigd” aldus Christop Praet. “Ik had liever gezien dat het verdere verloop van de weersvoorspellingen wat langer werd afgewacht. Uiteraard besef ik wel dat we in het Waasland minder neerslag hebben gekregen dan in de rest van Vlaanderen. De hoeveelheid neerslag en vrieskou van de afgelopen weken heeft wellicht ook een rol gespeeld om dit – te snelle – besluit te nemen.”

1P Voetbal – HRS Haasdonk: “Ik was heel verrast dat de wedstrijd werd afgelast” aldus Maarten De Landtsheer. “In de regio Haasdonk en mijn woonplaats is er geen sneeuw gevallen, wellicht in andere regio’s wel. In Haasdonk is er wel kunstgras en kan je perfect trainen. Voor ploegen met natuurgras zal het wellicht moeilijk geweest zijn met de harde ondergrond en de gladheid. We kunnen het alleen maar aanvaarden, maar ik denk dat heel veel spelers het vrije weekend in februari gebruiken voor weekendjes of reizen, zeker in combinatie met de krokusvakantie. Ik vermoed een vertekend elftal bij veel ploegen dat weekend.”

1P Voetbal – KSK Beveren: “Dat is een beslissing die ik wel kan plaatsen” luidt het bij Mathias Smet. “Bij ons in het Waasland kan er perfect gespeeld worden. Er zullen andere plaatsen zijn in Oost-Vlaanderen waar dat niet het geval is. Voor mij was het logischer geweest als men ter plaatse had laten beslissen. Zo kort na de winterbreak opnieuw een weekend zonder competitie is niet goed voor het ritme, maar het is niet anders. We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om eergisteren nog eens stevig door te trainen.”

1P Voetbal – SKL Doorslaar: “Dit is voor mij een terechte keuze” stelt Stefan Van Dender. “Op een bevroren ondergrond kun je de veiligheid van de spelers niet garanderen.”