Naar aanleiding van de algemene afgelasting in het amateurvoetbal peilden we bij de clubs, in de regio’s Waas en Dender, naar een reactie.

2P C Voetbal – SK Kallo: “Mijn eerste reactie was nogal vrij verwonderd omdat het in onze regio niet echt had gesneeuwd” aldus Christop De Schepper. “Ttot we gisteren aan de training begonnen en moesten vaststellen dat het toch meer een ijspiste was. Dus niet echt de ideale manier om een wedstrijd voor te bereiden en al zeker niet voor een paar spelers die met lichte blessures zaten. We hebben vooral gefocust op het game-plan voor de volgende wedstrijden. Misschien verandert dit als we volgend jaar kunstgras hebben, al bij al misschien toch een goede beslissing.”

2P C Voetbal – H. Sinaai: “Dat is natuurlijk zeer dubbel” klinkt het bij Tjorven Quintelier. “Ik denk als je bij alle ploegen kijkt in onze reeks en dan bekijk ik alleen onze reeks dat er nergens sneeuw is gevallen en dan kan je zeggen, waarom spelen we niet gewoon? Anderzijds was het deze week niet ideaal om te trainen door de staat van het terrein deze zijn beenhard en goed voor blessures. Als ik de weersvoorspellingen zowat hoor gaat het deze nacht vriezen van -5 tot -11 en aangezien we op zaterdag zouden spelen ging dit op een bevroren veld geweest zijn en dan concludeer ik dat het de juiste beslissing was maar ik had voor plaatselijke afgelasting gekozen.”

2P C Voetbal – KJV Kruibeke: “Ik denk dat wij daar vrij weinig aan kunnen doen” aldus Matthias Geldof. “Het is een beslissing die genomen is en we moeten ons daarbij neerleggen. Maar tegenstaande hadden we wel liever gespeeld. Een oplossing had kunnen zijn de scheidsrechters ter plaatse te laten beslissen. Zeker hier in de regio is bijna alles sneeuwvrij gebleven. Maar het is nu zo en zullen daar zelf weinig aan kunnen veranderen”

2P C Voetbal – KSK Kieldrecht: “In eerste instantie vond ik het te voorbarig” aldus Tonny Pollet. “Toen ik gisteren op ons kunstgras kwam begreep ik het beter. Dat lag er glad bij. Later op de avond begon het nog te sneeuwen ook, dus al bij al een begrijpelijke beslissing!”

2P C Voetbal – White Boys: “Als je de terreinen bekijkt in het Waasland dan kan je niet anders dan de wenkbrauwen fronsen bij een algemene afgelasting” luidt het bij Tom De Cleen. “Mijn inzien hadden ze dit beter reeks per reeks bekeken. Zo had het perfect mogelijk geweest om bijvoorbeeld 2e provinciale A wel volledig af te gelasten, maar 2e provinciale C niet. Nu is het weeral lastig voor de clubs, want in dat ‘vrije’ weekend heb je sowieso spelers die al andere plannen maakten. Ook vind ik het jammer dat je als club niet de mogelijkheid hebt om onderling een nieuwe datum te kiezen.”

2P C Voetbal – KV St. Gillis: “Als de velden moeilijk te bespelen zijn en de bereikbaarheid naar de velden toe is gevaarlijk, dan vind ik dit een logische beslissing” oordeelt Hans Canipel. “Over deze twee aspecten moeten specialisten oordelen, niet ik. Maar ik respecteer uiteraard de beslissing m.b.t. dit weekend.”

2P C Voetbal – SK Grembergen: “Aaangezien er zondag 7 graden wordt voorspeld vind ik het totaal onnodig om tot een algemene afgelasting over te gaan” luidt het bij Kevin Frechier. “Al denk ik wel dat er in regio’s, waar er veel sneeuw is gevallen, het moeilijker zal zijn om het veld sneeuwvrij te krijgen. Lukt dit niet dan kan er nog steeds plaatselijk afgelast worden. Voor de afgelasting van de jeugd heb ik meer begrip aangezien het van vrijdag op zaterdag nog sterk gaat vriezen.”

2P C Voetbal – KFC Vrasene: “Het snelle aflassen stoorde me vooral” stelt Bryan Bultheel. “Uiteindelijk is er in onze regio weinig sneeuw gevallen, waardoor ik vind dat de bond te algemeen heeft afgelast in plaats van regio gebonden. Het is ook jammer, want als sportman wil je vooral sporten en leef je van doelstellingen. Na een gretige dinsdagtraining je wedstrijdvoorbereiding zien wegvallen is altijd zuur. En nu komt de puzzel hé. Voetbal Vlaanderen laat dan wel het weekend van 11/2 vrij voor inhaalwedstrijden, maar in de praktijk leer je dat de spelers de weinige vrije weekends inplannen. Als dit vrij weekend dan ook samenvalt met de schoolvakantie verwacht ik bij alle ploegen jammer genoeg wel wat spelers op de latten in plaats van op het grasveld.”

2P C Voetbal – SK Kemzeke: “ Voor zondag geven ze zes graden” stelt Guy De Vos. “Ook geen sneeuw in Oost-Vlaanderen, misschien hebben ze toch te vroeg beslist om af te gelasten, vooral deze regio. Jammer, want velen hebben dat vrij weekend al een reis geboekt, dat wordt dus schuiven denk ik.”

2P C Voetbal – FC Sint-Gillis-Waas: “Mij komt het goed uit met de blessurelast,maar ik snap het niet zo goed” stelt Koen De Brabander. “Ik denk dat ze administratie wilden vermijden door lokaal te laten beslissen of het doorgaat of niet en gewoon dag verplaatsen. Ze hadden voor senioren moeten wachten tot deze middag. Want uiteindelijk zijn de ploegen toch nog de dupe omdat er veel in het vrije weekend weg zijn? Gaan skiën of gewoon een weekendje weg en dus ook weer spelers moeten missen. Ze moeten hun eigen regels toepassen zoals bij offside. Wait and see

2P C Voetbal – FC Moerbeke: “Persoonlijk vind ik dat ze de algemene afgelasting veel te vroeg hebben gecommuniceerd” klinkt het bij Marnix Leybaert. ”Dit weekend worden temperaturen boven de vijfgraden voorspeld en zondag zelfs tot tien graden. Er zullen ongetwijfeld pleinen onbespeelbaar zijn maar dan kan je toch gewoon lokaal afgelasten, door de beslissing van de scheidsrechter ter plaatse. Wij hebben enkele weken terug op Sinaai gespeeld terwijl het 90 minuten heeft gesneeuwd en er een laag sneeuw op het terrein lag.”

2P C Voetbal – SKN Sint-Niklaas: “We denken dat dit verantwoord was” luidt het bij Dirk Dobbeleir. “Bij ons is er wel geen sneeuw gevallen, maar op de meeste plaatsen in Oost-Vlaanderen wel. Onze jeugdwerking voorziet voor morgen al onderlinge wedstrijden met het oog op volgend seizoen.”

2P C Voetbal – Juv. Schoonaarde: “Ik denk dat, gezien de weersvoorspellingen vrij goed waren voor vrijdag, zaterdag en zondag de verplaatsingen met de wagen nog weinig gevaar gingen inhouden en de terreinen – op een paar uitzonderingen na – bespeelbaar zullen zijn” reageert Geert Merten. “Een beslissing ter plaatse leek me een beter idee, maar goed de bond beslist.”

2P A Voetbal – Dyn. Beervelde: “Voor de reserven en de jeugd vind ik het oké, maar voor eerste ploegen hebben ze veel te vroeg beslist” oordeelt Niki Van Avermaet. “Ze geven tien graden voor zondag. Bovendien is het nu inhalen in het weekend van krokus, net wanneer vele jongens gaan skiën zijn.”