Naar aanleiding van de algemene afgelasting in het amateurvoetbal peilden we bij de clubs, in de regio’s Waas en Dender, naar een reactie.

Voetbal –Interprov. B (V) –  Bosdam: “Ik vind het bijzonder jammer gezien er in het Waasland weinig tot geen vlok sneeuw te zien is geweest” oordeelt Dimitri Boon. “Ik begrijp dat sommigen hevige sneeuwval hebben gehad, maar ik denk dat er vooral geoordeeld is vanuit de paniek die de media gebracht heeft eerder deze week. Voor mij moeten ze opnieuw overgaan tot regionale afgelasting en niet tot algemene afgelasting.”

Voetbal –Interprov. B (V) –  Svelta Melsele: “Voor ons is het uiteraard jammer” stelt Nikita Smet. “Wij konden perfect spelen op ons kunstgras waar geen vlokje sneeuw op gevallen is Lokaal beslissen was dus beter geweest, zeker omdat de wedstrijd nu verschoven wordt naar de Krokusvakantie en veel speelsters uiteraard enkel eens weg kunnen in deze vakanties.”

1P Voetbal – KSK Beveren: “Het geeft toch een wrang gevoel” luidt het bij Dimitri Claus. “Een algemene afgelasting voelt toch niet correct aan. Het plannen van de nieuwe datum in de krokus vakantie zorgt bovendien voor heel wat problemen.”

2 P Voetbal – Juventus Schoonaarde A: “Het is nogal kort door de bocht, vind ik” aldus Laurens De Bilde. “In weekends waar het keihard geregend had en de velden misschien wel slechter lagen was er geen afgelasting en nu dan weer wel. Ik vind het jammer, want ik denk dat ondanks alles veel velden bespeelbaar waren.”

2P Voetbal – KVV Schelde: “Een algemene afgelasting is misschien wat drastisch” is Joachim Van Gyseghem van oordeel. “Er zijn plaatsen waar veel sneeuw is gevallen en waar de terreinen niet bespeelbaar zullen zijn en waar ook de wegen nog niet optimaal zullen zijn. Langs de andere kant zijn er ook veel plaatsen waar er minder sneeuw is gevallen en waar de wegen goed te berijden zijn. Ook denk ik dat veel ploegen al kunstgras hebben en daar wel zou kunnen op gespeeld worden. Misschien werd er beter gekeken per regio, maar begrijp ook voor de veiligheid dat ze geen risico wilden nemen. Ik heb er dus wel begrip voor.

2P Voetbal – HRS Haasdonk: “Wij waren sowieso vrij” aldus Roy Vriesacker, maar ik vind dat ze beter ter plaatse hadden bekeken.”

3P Voetbal – Klinge: “Eerst en vooral vind ik het heel jammer, maar anderzijds ook heel begrijpelijk op het sportieve vlak” klinkt het bij Geoffry Fabry. “De dames zouden kwetsuren kunnen oplopen moest het wel doorgaan. Op het vlak ‘jammer’ moet ik wel meegeven dat het voor vele clubs momenteel zeer druk is, op het vlak van pleinverdelingen. Als er zo meerdere weekends niet gespeeld worden komen ook wij bij KSK Klinge – met onze twee velden – in het gedrang om alles nog gespeeld. Maar voorlopig kan alles nog geregeld worden en spelen we de uitgestelde match al op 10 februari, zijnde het.”

3P Voetbal – FC Moerbeke: “Wij hadden dit weekend een vrij weekend” meldt Rony De Greef. “Onze volgende wedstrijd is pas het daarop volgende weekend gepland. Bijgevolg heeft de afgelasting niet direct invloed voor ons. De trainingen van onze damesploeg, in de afgelopen week, zijn wel doorgegaan. Gisterenavond hadden we training op natuurgras. De ondergrond was wel zeer hard en het gras was zeer glad. We hebben de training dus beperkt tot een looptraining. Het kunstgras was wel redelijk goed bespeelbaar. Dus ergens kan ik de beslissing wel begrijpen maar denk dat het toch een beetje afhangt van terrein tot terrein of het al dan niet bespeelbaar is.”

3P Voetbal – SVH Waasmunster:  “Voor de jeugd en reserven was dit te verwachten” luidt het bij Maxime Smet, “al leek het in onze regio nog best doenbaar wat betreft de sneeuwval. Maar voor jeugd is de harde bevroren ondergrond zeker geen pretje. De keuze voor eerste ploegen af te gelasten had wat mij betreft beter van de scheids ter plekke afgehangen. Achteraf bekeken is uitstellen naar 10 of 11 februari ook geen verkeerde keuze, in de hoop dat het dan goed weer is.”

3P Voetbal – Jong Dendermonde: “Het is zeker begrijpelijk gezien de vriestemperaturen en bovendien vele clubs niet de beschikking hebben over een kunstgrasveld” stelt Ninjo Van den Breen. “Anderzijds het is niet overal in Vlaanderen dat er even veel sneeuw is gevallen, dus op bepaalde plaatsen zou er zeker kunnen gespeeld worden.”

3P Voetbal – Sint-Pauwels: “Ik vind het altijd jammer als wedstrijden worden afgelast, al begrijp ik dat ze deze keuze hebben gemaakt” luidt het bij Griet Peeters. “Ik weet niet hoe de velden er in Sint-Pauwels bij liggen maar hier in de buurt lag er nog wel wat sneeuw en de ondergrond was nog hard. Zeker met het oog op blessures lijkt mij dit wel de juiste keuze.”