Na de nederlaag van vorige week op Blaasveld won zaterdag Vamos Stekene met 3-1 (25/16, 24/26, 25/15, 25/13) van Volley Oudenaarde. Voor de oppergaai in het klassement gaat het op vijf wedstrijden voor het einde tussen Kortrijk Spurs, Knack Roeselare B en Vamos.

Jente De Keyser (Vamos Stekene heren). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Ik denk dat we heel tevreden mogen zijn over ons niveau tegen Oudenaarde, zeker na de zure 0-3 nederlaag in Blaasveld” stelt Jente De Keyser. “Eigenlijk hebben we Oudenaarde gans de wedstrijd door overklast. Dit merk je trouwens aan de setstanden in onze gewonnen sets. In feite was dit ook zo in de tweede set, maar hier verloren we even onze concentratie en geven we een 24-20 voorsprong uit handen. Oudenaarde had trouwens weinig antwoorden op onze hoge servicedruk. Langs beide kanten waren er afwezigen, zo is bij ons Tim Van Herreweghe van Heren 2 komen depanneren als middenman. Dit was zeker een versterking.”

“In de titelstrijd hebben we vorige week een heel slechte zaak gedaan. Vermits Kortrijk en Roeselare tegen elkaar speelden was dit de uitgelezen kans om minstens op één van hen uit te lopen. Jammer genoeg hebben we het nu niet meer in eigen handen, we moeten zowel op Roeselare als op Kortrijk minstens een punt inlopen. Dit houdt in dat we wellicht zelf ook geen steken meer mogen laten vallen, ook niet in het rechtstreeks duel met Kortrijk. Bovendien moeten we hopen dat Roeselare ergens onderweg wel nog punten verliest. Het zal sowieso een heel moeilijke opdracht worden, wat zeker niet willen zeggen dat we er niet alles aan gaan doen. Wij proberen elke match te winnen, en dan zien we wel wat dat op het einde van het seizoen in de ranking geeft.”

“Het komt er op aan om fit te zijn en te blijven. Na enkele weken van blessures, examens, ziekte en dergelijke hopen we om terug wat meer volk op training te hebben. Spijtig genoeg heeft Unai Foubert z’n voet omgeslagen, het is afwachten hoelang hij buiten strijd zal zijn.”

Volleybal – 2de nationale A (M) – Vamos Stekene heren