Met doelpunten van Freek Heyvaert en Xander Decoene won E. Buggenhout met 0-2 de inhaalwedstrijd op het veld van OB Lebbeke.

Xander Decoene (E. Buggenhout). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“We mogen al bij al tevreden zijn met onze wedstrijd” klinkt het bij Xander Decoene. “De eerste helft kwam redelijk traag op gang en was vooral gesloten. Er vielen langs beide kanten dan ook weinig kansen te noteren. Het was een redelijk evenwichtige eerste helft.”

“Na de rust zijn we scherp uit de kleedkamer gekomen, met een sterke mentaliteit en veel pressing. Na een mooie actie en een goede voorzet van Mo Mahayri wist Freek Heyvaert de 0-1 te maken. Een vijftal minuten later kon ikzelf, na een mooi aangesneden corner van Davy Claessens, met het hoofd de 0-2 maken. Daarna hebben we de match op een volwassen manier uitgespeeld en alles goed gesloten gehouden. Zo konden we alweer de nul houden.”

“Volgende week spelen we op eigen veld tegen HO Kalken B, het is aan ons om met dezelfde mentaliteit als tegen OB Lebbeke de match aan te vatten. We moeten ons voetbal blijven spelen en elke wedstrijd willen winnen. Hopelijk kunnen we de goede flow doortrekken naar volgend weekend. We zullen alleszins scherp moeten zijn want in de heenronde eindigde de match op een 2-2 gelijkspel.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – E. Buggenhout