In de onderste regionen van derde provinciale D stond OB Lebbeke voor een belangrijk duel. Houtem B stond immers net voor de Lebbekenaren in de stand. Dankzij een 3-2-overwinning klimt OB Lebbeke naar een elfde plaats.

Premton Kajtazi (OB Lebbeke).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Tegen Houtem B hebben we eindelijk gekregen wat we echt verdienen: de drie punten”, verklaart Premton Kajtazi. “Dit is de derde match na nieuwjaar waarin we dominant en beter voetbal brachten. Alleen kwamen we heel snel op achterstand, en kort daarna werd de score verdubbeld vanop de stip. Ondanks de 0-2-achterstand zochten we voetballend naar een oplossing. Doordat we heel wat technisch vaardige spelers hebben werden er heel wat fouten gemaakt door de Houtemse spelers. Voor de rust maakten we, op een stilstaande fase, via Younes Ayari de aansluitingstreffer. Na de break kwamen we gretig uit de kleedkamer. We zorgden ervoor dat Houtem B geen uitgespeelde kansen meer kon creëren. Met heel veel druk naar voor maakten we via Jonas Ravijts de gelijkmaker. En in blessuretijd maakte Ravijts de winnende treffer. Houtem B kreeg daarna nog een kans om een gelijkspel uit de brand te slepen. Maar doelman Emmanouil Doda kon dankzij een prachtige redding de 3-2 op het scorebord houden.”

“We staan op een elfde plaats in de stand, maar verdienen daar feitelijk niet te staan. Door omstandigheden en heel wat pech wordt het tijd voor de ommekeer. De toon is gezet met onze recente zeven op negen. We gaan nu nemen wat we echt verdienen. Volgende zondag zal het op Erembodegem niet gemakkelijk worden. Maar onze bedoeling is om de drie punten mee te nemen naar Lebbeke”, besluit Premton Kajtazi.