In de wedstrijd tegen leider FC Moerbeke keken de Melselenaars, bij de rust, tegen een 0-2 achterstand aan. Op het uur stond het 1-2 na een own-goal. Met nog een tiental minuten op de klok zorgde Piet Van Moere voor de gelijkmaker en bezorgde zijn team hiermee een punt.

Thomas Van Laere (Svelta Melsele B). Foto: RV.

“We waren er ons van bewust dat we met Moerbeke de beste ploeg van de reeks over de vloer kregen” blikt kapitein Thomas Van Laere terug. “Dat neemt niet weg dat we dit seizoen al meermaals bewezen hebben dat we tegen zulke ploegen net iets meer kunnen. Bovendien zaten we, na de zware nederlaag van vorig week, met het gevoel dat we iets hadden recht te zetten.”

“Ik vind dat we goed en gretig aan de wedstrijd begonnen zijn, al was het vooral Moerbeke dat de match in handen nam. Ze maakten gebruik van hun snelheid vooraan, hetgeen resulteerde in een 0-1 achterstand. Iets voor het halfuur namen we de wedstrijd in handen en wisten twee mooie kansen te versieren. Jammer genoeg vergaten we die af te maken. Kort voor de rust straften de bezoekers een foutje af, waardoor we plots voor een bijzonder moeilijke opdracht stonden. Gelukkig werden we wat geholpen door de bezoekende doelman die een doorgebroken speler neerhaalde, met rood als gevolg.”

“Tijdens de rust hebben we dan beslist om alle registers open te trekken en te proberen om onze achterstand, tegen tien man, om te buigen. Na een uur werden we beloond voor onze enorme drive. Het was een bezoekende speler die de kopbal van Piet Van Moere zelf binnen kopte. Daarna loerde Moerbeke op de counter, terwijl wij met veel druk de opening zochten. Na een schitterende voorzet kon Piet Van Moere, in twee tijden, afwerken. Op basis van de tweede helft vind ik de 2-2 een verdiende uitslag, al zag Moerbeke nog een bal tegen de kruising belanden.”

“Na de top drie krijgen we volgend weekend met Overmere opnieuw een sterke tegenstander voorgeschoteld. Zij zijn dit seizoen nieuw in de reeks, ik ken de ploeg nog niet heel goed. Ik kan mij uit de heenmatch wel herinneren dat het een ploeg was met een zeer goede organisatie. Ik vermoed dat dit nog steeds zo zal zijn. Voor de rest van het seizoen gaan we er alles aan doen om nog zoveel mogelijk punten te pakken. Het is onze ambitie om die zesde plaats te behouden. Als we daar inslagen kunnen we terugblikken op een mooi seizoen.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – Svelta Melsele B