In derde provinciale A was Wasocub Waasmunster een maatje te groot voor BBC Grembergen. Bij de rust stond het 49-25 in het voordeel van de thuisploeg. Na de tweede helft stonden op het scorebord de 80-45 eindcijfers. De volgende wedstrijd voor Wasocub heeft pas plaats op 13 april, dan nemen ze het op tegen BBC Bazel.

Logo BBC Wasocub Waasmunster (RV).

“De wedstrijd op zich had mooie, maar ook minder mooie momenten” blikt Jannick Brys terug. “Maar op geen enkel moment is onze overwinning in gevaar gekomen. Van bij het begin van de match zijn we een kloof beginnen uitbouwen. Dit resulteerde bij de rust in een voorsprong van meer dan twintig punten. Ook na de herneming zijn we op ons elan doorgegaan en hebben we deze wedstrijd tegen Grembergen gewonnen met 35 punten verschil.”

“Als ik terugblik op het competitieverloop dan is het vooral jammer dat we in het begin van de competitie hier en daar wat steken hebben laten vallen. Zo hebben we enkele ‘close games’ verloren. Ik ben er van overtuigd dat indien we onze start niet hadden gemist we nu mee zouden doen voor een plaats in de top vijf.”

“Met nog enkele matchen te gaan kijken we nu vooral uit naar volgend seizoen. Aangezien we comfortabel in het midden van het klassement staan is het behoud quasi zeker. Om volgend seizoen mee te draaien aan de top is het dan nu een kwestie van goede gewoonten te creëren. Daar willen we dan verder opbouwen.”

Basketbal – 3de provinciale (M) – BBC Wasocub Waasmunster