Onderaan in het klassement stonden met VK White Boys en FC Sint-Gillis-Waas twee ploegen tegenover elkaar die best nog wat punten konden gebruiken. Na de rust scoorden Vanhaevermaet en Michel (2) kort na elkaar en bezorgden de bezoekers zo een 0-3 overwinning. Zondag krijgt Sint-Gillis-Waas het bezoek van het nummer twee KSK Grembergen.

Jelle Michelet (FC Sp. St-Gillis-Waas). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“De match tegen White Boys was er één waar in het absoluut moest” klinkt het bij Jelle Michelet. “Aan een gelijkspel hadden we niks en met een nederlaag had het er niet goed uitgezien voor ons.”

“De druk en de stress zorgden ervoor dat de match begon met heel wat slordigheden. Zowel voor White Boys als voor ons was het een zespunten match. De thuisploeg begon beter aan de match, maar dit leidde niet tot veel doelkansen. Toen Van Overmeiren op weg was naar doel moest Daan Van Der Loo aan de noodrem trekken. Hierna moesten we verder met tien tegen elf. De rust werd gehaald met een 0-0 stand.”

“Na de herneming moesten we noodgedwongen wat risico’s nemen, maar het was White Boys dat de beste kans kreeg op de openingstreffer. De Bock zag echter zijn schot nipt naast gaan. Daarna hadden we de bovenhand en voetbalden we eindelijk van voet naar voet. Het was wachten tot in de 70ste minuut de ingevallen Vanhavermaet de 0-1 lukte. Kort daarop pakte Assasrati, na een opstootje, zijn tweede geel kaart. Wij zijn daar op een volwassen manier mee omgegaan. Toen de ingevallen Jordy Vael in de backlijn werd neergehaald heb ik de penalty opgeëist en heb de 0-2 tegen de netten getrapt.”

“Enkele minuten later mocht ik opnieuw juichen toen ik, na goed voetballend werk van Bo De Moor, de 0-3 lukte. Daarna was het onze taak om de nul te houden. Eindelijk zijn we beloond geworden na al die weken van hard werken. Niettegenstaande we de laatste weken goed voetbal brachten, hadden we pech in de afwerking. Bovendien kregen we te gemakkelijk tegengoals.”

“Deze zege is een opsteker. Het zorgt voor een fantastisch gevoel bij de spelers, de trainersstaf en het bestuur. Vanaf nu kunnen we verder bouwen op de arbeid van de voorbije weken.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – FC Sp. St-Gillis-Waas