Voor ZVC ’t Voetlicht zit het seizoen er inmiddels op. In hun laatste wedstrijd namen ze vlotjes de maat van ZVC Komdalier Burst. Het werd een vlotte 7-1 overwinning.

zvc ‘t Voetlicht Lebbeke. Foto: RV.

“We hebben inderdaad onze laatste match van het seizoen al gespeeld” aldus voorzitter Reinout De Mol. “We hadden tegen Burst, dat al gans het seizoen op de sukkel is, de match volledig in handen. Met doelpunten van Jaser Berisha, Jonas Ravijts (2) en Mathias Hals stond het bij de rust al 5-0. In de eerste helft moest onze doelman, Joeri De Clercq, slechts tweemaal redding brengen. Na de rust zorgde Jaser Berisha voor de 6-0, waarna Burst de eer redde. Nadat we driemaal de paal hadden geraakt legde Jaser Berisha – alweer hij – de 7-1 eindcijfers vast.”

“Het afgelopen seizoen hebben we eigenlijk weinig competitiegevoel gehad. Het futsal/zaalvoetbal in Oost-Vlaanderen is doodziek. Het is schrijnend als je bedenkt dat er rond de eeuwwisseling meer dan 200 ploegen actief waren in de Oost-Vlaamse provinciale reeksen en dat we dit seizoen gestart zijn met amper 94 ploegen.”

“Bij de reeksindeling waren er in eerste provinciale 14 ploegen, zonder enige toelichting waren dit er bij de bekendmaking van de kalender nog maar 12 meer. Nog voor de effectieve start was er al een algemeen forfait van Galatasaray 9000 Gent en in de loop van de competitie volgden er met Goal Sint-Niklaas en FC Denderland Aalst-Ninove B nog twee. Deze competitie eindigt dus met slechts negen actieve ploegen op het hoogste provinciale niveau.”

“Dit is echt schrijnend en Voetbal Vlaanderen laat alles maar verder kabbelen. Ik vrees op termijn echt voor het voortbestaan van onze sport. Tot op een bepaald niveau is professionalisering goed, maar het lijkt wel dat alleen de nationale futsalploeg en topploegen zoals RSCA Futsal het belangrijkste zijn. De vele clubs die het spel met plezier deden worden al jaar en dag vergeten. Inmiddels gaan we met enkele personen na of we een Liga Futsal binnen Voetbal Vlaanderen kunnen oprichten. Samen met deze vrijwilligers hopen we onze sport alsnog te kunnen redden.”

Zaalvoetbal –1ste provinciale Futsal (M) – ZVC ’t Voetlicht Lebbeke