In de competitie zag het er lange tijd goed uit voor de heren 1 van Rapid Hockey Temse. Maar in de beslissende play-offs moesten ze de duimen leggen voor Parc. Kapitein Nicolas Post blikt met ons even terug op het seizoen.

Nicolas Post (Rapid Hockey Temse). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“In de eerste rond zijn we zeer wisselvallig gestart”, vertelt Post. “We lieten steken vallen op de momenten dat het eigenlijk niet mocht. Maar desondanks was er geen man overboord, zeker gelet op het competitie-format. Vervolgens kwamen we goed uit de winterperiode en speelden we zeer sterk tot aan de play-offs. Het geloof om die tot een goed einde te brengen was echt wel groot. We konden geschiedenis schrijven voor onze club, want het zou de eerste maal zijn dat we met een herenploeg naar eerste divisie zouden promoveren. Alleen werd dat een grote desillusie om over twee wedstrijden heen zo te verliezen van Parc. Deze opponent was sterk, maar wij gaven helemaal niet thuis. Een grote teleurstelling dus. En voor een deel van de oudere spelers ook meteen het einde van een cyclus. Volgend seizoen zal het aan de jeugd zijn.”

Nicolas Post (Rapid Hockey Temse). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Na 17 seizoenen eerste ploeg is het voor mij ook gedaan. Ik ben op vijfjarige leeftijd gestart bij Temse, en sedert mijn 16 jaar speelde ik in de eerste ploeg. Een zwart gat volgt er niet bij mij aangezien ik bij de heren 3 zal aansluiten. Ook Timothy Thiers en Sebastiaan De Cock, twee gasten waarmee ik sinds mijn 5 jaar mee samenspeel, stoppen. Verder keren ook onze twee Spanjaarden terug naar Spanje.”