In de derby tussen Robur en Hamme Zogge stond het na negentig minuten nog steeds 0-0, ook de verlengingen brachten geen soelaas. Hierdoor moesten strafschoppen beslissen over wie zou promoveren naar tweede provinciale. Dit eindigde op 4-5 in het voordeel van VKS Hamme-Zogge, die dus volgend seizoen in tweede provinciale uitkomen. Bij de bezoekers kon het feest beginnen, bij de thuisploeg was de ontgoocheling bijzonder groot.

Khaled Oulichki (VKS Hamme-Zogge). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Zoals ook al eerder in de competitie is gebleken zijn Robur en Hamme-Zogge heel hard aan elkaar gewaagd” luidt het bij Khaled Oulichki. “Dit zorgde er dan ook voor dat het een gesloten wedstrijd was, met heel weinig kansen. Langs beide kanten werd er voor elke vierkante meter grond gestreden.”

“Net als in de vorige onderlinge duels scoorde Robur niet tegen ons, anderzijds konden wij in de competitie wel scoren tegen hen. We wisten dat het zonder topschutter Dimitri Van de Mergel en Soufiane Zahriou, die al na een kwartier wedstrijd uitviel, dat het moeilijk zou zijn. Hoe dieper we in de verlengingen zaten, hoe duidelijker het ook werd dat strafschoppen zouden beslissen over de promotie. Gelukkig trokken we daarbij aan het langste eind.”

“In alle eerlijkheid had ik het liefst gezien dat Robur had mee gepromoveerd naar tweede provinciale. Als je ziet hoeveel mensen deze derby op de been heeft gebracht, dan is het bijzonder spijtig dat dit verloren gaat.”

“Bij aanvang van het seizoen was het onze ambitie om te promoveren en dat is ons gelukt. Het is ongelofelijk over hoeveel mentale kracht deze groep beschikt. Als je op tien dagen tijd driemaal 120 minuten speelt, dan kan je daar alleen maar trots op zijn. Voor mezelf ben ik vooral blij dat ik op mijn 36ste een deel van deze fantastische groep mag zijn en nogmaals een promotie mag vieren.”

Alle foto’s van deze wedstrijd zijn hier te vinden.

Sfeerbeeld tijdens KVK Robur – VKS Hamme-Zogge. VKS Hamme-Zogge viert de promotie. Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.
De aftrap bij KVK Robur – VKS Hamme-Zogge. Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.
Sfeerbeeld tijdens de match KVK Robur – VKS Hamme-Zogge. Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.
KVK Robur 7 Joren Bogaert – VKS Hamme-Zogge 9 Keith Baert. Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.
KVK Robur 16 Yannick Permentier – VKS Hamme-Zogge 21 Sergen Özen. Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.
KVK Robur 16 Yannick Permentier – VKS Hamme-Zogge 22 Khaled Oulichki. Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.
KVK Robur 34 Brent Van Peteghem – VKS Hamme-Zogge. Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.
KVK Robur 14 Zino Van Spitael – VKS Hamme-Zogge 8 Kristof D’Heer. Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.
VKS Hamme-Zogge viert de promotie. Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.
VKS Hamme-Zogge viert de promotie. Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.
VKS Hamme-Zogge viert de promotie. Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

Voetbal – 3de provinciale E (M) – VKS Hamme Zogge