In eerste provinciale promoveert het nummer twee Drongen, niettegenstaande ze tien punten minder tellen dan kampioen Munkzwalm. In de interprovinciale eindronde werden onze streekgenoten KSK Beveren, HRS Haasdonk en SK Berlare snel uitgeschakeld en treden ze ook volgend seizoen aan in de hoogste provinciale reeks. Daaruit verdwijnt wel SKL Doorslaar A, dat volgend seizoen aan de slag moet in tweede provinciale. We vroegen aan Kristof Smet om voor ons even terug te blikken op deze reeks.

Kristof Smet blikt terug op het afgelopen seizoen in eerste provinciale. Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Zoals je weet werd ik na vijf speeldagen, ten onrechte, ontslagen bij KSK Beveren maar ja dat is het lot van een trainer zeker” luidt het bij Kristof Smet. “Ik vind dat de Wase ploegen in de eindfase te weinig hebben gebracht om aanspraak te kunnen maken op promotie.”

“Eigenlijk was er van in het begin van het seizoen al snel duidelijk wie er bovenaan zou mee doen. Het blijft een reeks waar clubs kampioen kunnen worden, maar ook een reeks waarbij een club halfweg het klassement kan eindigen en mits het bezit van een licentie toch kan overgaan. Dat is jammer.”

“Volgend seizoen zijn er dan weer mooie derby’s tussen KSK Beveren, HRS Haasdonk, Svelta Melsele en het gepromoveerde H. Vrasene. Ik kan mij voorstellen dat dit voor die clubs echt wel iets is om naar uit te kijken. Met opnieuw enkele nieuwkomers in die reeks zal het alleszins weer spannend worden voor veel clubs. Het zijn ook wel vaak dezelfde clubs die mee strijden voor de titel.”

“Het klopt dat op het eind van de rit, over gans de competitie gezien, de ploegen die stijgen en dalen correct zijn. Zo stijgt favoriet Drongen en terecht, de dalers waren mijns inziens ook de mindere teams. Ik vind het wel jammer voor SKL Doorslaar.”

“Drongen heeft inderdaad tien punten minder dan Munkzwalm. Als je echter weet dat die ploeg geen licentie aanvraagt, dan moet je enkel kijken naar de ploegen onder jou met een licentie. Voor mij zou elke ploeg een licentie moeten aanvragen, zo niet een boete of degradatie.”

Voetbal – 1ste provinciale  (M)