Op 23 juni zetten HO Kalken en hoofdpartner Ri.Pa zich opnieuw in voor ‘Onafhankelijk Leven’. Dit goede doel liggen zowel voetbalclub HO Kalken, als het Kalkens bedrijf nauw aan het hart. Zij zullen aanstaande zondag, 23 juni, dan ook samen deelnemen aan de Urban Trail in Brussel. Dit uniek loopevenement van 13.5km of 8km gaat langs en door belangrijke gebouwen in de Brusselse binnenstad.

Spelers van HO Kalken en werknemers van Ri.Pa. Belgium zetten zich zondag in op de Liantis Urban Trail Brussels.

“Sinds het afgelopen seizoen pronkt ‘Onafhankelijk Leven’ – gratis – op de borst van de uituitrusting van HO Kalken” aldus Tom Boudeweel. “Hiermee willen we hun belangrijk werk steun geven. Op het eerste business event van de club, eind 2023, was deze organisatie ook onze centrale gast. Er zijn enkele partners van deze Kalkense voetbalvereniging mee op de kar gesprongen. Samen ondersteunen zij de werking van ‘Onafhankelijk Leven’.

“Het is nu tijd voor de volgende stap” stelt Tom Boudeweel, bestuurslid bij HO Kalken. “Spelers van HO Kalken en werknemers van Ri.Pa. Belgium zullen, samen met enkele andere bedrijven, negen rolstoelgebruikers van ‘Onafhankelijk Leven’ begeleiden tijdens de Liantis Urban Trail Brussels. Ook het inschrijvingsgeld voor deze loopwedstrijd nemen we voor onze rekening.”

“Het is misschien een torenhoog cliché, maar HO Kalken is meer dan voetbal alleen”, filosofeert de Kalkenaar. “Maar clichés bevatten ook veel waarheid.  Elke keer opnieuw kiezen we, samen met onze fans en partners, voor lokale maatschappelijke projecten. Zo creëren we een warme, hechte voetbalfamilie, week na week. We willen als voetbalvereniging meer zijn dan de overwinning of de nederlaag op zondag. Het gaat ons ook om projecten rond educatie, sportparticipatie, inclusie, gezondheid en duurzaamheid. Niet enkel kampioenen op het veld, maar ook in de samenleving en dit door op maatschappelijk gebied het verschil te maken voor zij die het moeilijker hebben. We willen graag een innoverende lokale voortrekker te zijn. Door deel te nemen onder de vlag van ‘Onafhankelijk Leven’, dragen we bij aan een inclusieve samenleving waar iedereen de kans krijgt om deel van uit te maken. Als je weet dat er meer dan 17.000 mensen wachten op een kans om de regie van hun leven in eigen handen te nemen, dan toont dit aan dat er nog veel werk aan de winkel is.”

“Onafhankelijk Leven is een officieel erkende bijstandsorganisatie” duidt Tom Boudeweel. “Het creëert kansen voor mensen met een handicap, zodat zij stappen kunnen zetten naar een zelfstandig leven. ‘Onafhankelijk Leven’ is ook een maatschappelijke beweging van ervaringsdeskundigen die de samenleving voor mensen met een beperking wil veranderen. Dit op vele vlakken, met snel, persoonlijk en deskundig advies, zodat mensen met een beperking de beste ondersteuning en assistentie krijgen.

Meer info op www.onafhankelijkleven.be.

Voetbal – 3de afdeling A (M) – HO Kalken