Bij FC Hoogeinde start men deze week met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op 30 juli spelen ze in eigen huis hun eerste wedstrijd in het kader van de Hofman Cup. Dan nemen ze het op tegen de buren van Sint-Pauwels. De competitie openen ze tegen Bosdam Beveren, een ploeg die ze nog kennen van vorig seizoen.

FC Hoogeinde-coach Glenn Van Roeyen. Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Vanavond starten we met onze eerste training en morgen vertrekken we op driedaagse stage naar het Nederlandse Arnhem” aldus Glenn Van Roeyen. “Het is de bedoeling om daar al direct een leuke groepsgeest te creëren.”

“In de tussenperiode hebben we niet stilgezeten op de transfermarkt. Onze visie blijft nog steeds om jonge spelers uit de streek de kans te geven om zich verder te ontwikkelen. De bedoeling is om bij ons een eerste ploeg speler te zijn of te worden. Daarin zijn we in het verleden zeker en vast geslaagd. We hebben ook een paar ervaren spelers aangetrokken, ik ben dus zeker tevreden met de groep voor het komend seizoen.”

“De loting voor de Hofman Cup heeft voor een leuke affiche gezorgd, zowel voor Sint-Pauwels als voor ons. Die wedstrijd komt kort na de start van de voorbereiding en zal bijgevolg anders aangepakt worden dan een competitiewedstrijd. De focus zal nu nog liggen op de voorbereiding, het geeft ons tevens de mogelijkheid om te bekijken wat we in onze groep hebben. Uiteraard wil je als speler of als trainer elke wedstrijd winnen.”

“Voor het komend seizoen vertoeven we in een zeer mooie reeks, met heel wat leuke wedstrijden. Dit is ook voor mij speciaal aangezien we met KSK Klinge en KFC Eksaarde twee teams in de reeks hebben waar ikzelf mooie jaren als speler heb mogen meemaken. Dat zijn confrontaties waar ik enorm naar uitkijk.”

“Op de openingsspeeldag van de competitie nemen we het thuis op tegen Bosdam Beveren, een club die over een goede ploeg beschikt. We moeten op die eerste speeldag er alles aan doen om ons thuisvoordeel te benutten.”

“Zoals we de laatste vijf jaar in vierde provinciale gedaan hebben is het nu onze ambitie om KFC Hoogeinde nu ook in derde provinciale op de kaart te zetten. We moeten uiteraard realistisch zijn, zeker in de deze mooie, maar toch ook wel zware reeks. We gaan proberen om ons zo vlug mogelijk op een veilige plaats te nestelen. Voor ons eerste seizoen zou het al mooi zijn om te eindigen tussen positie tien en dertien. Ik heb alleszins het volste vertrouwen in deze groep dat dit gaat lukken. We gaan er als groep elke week opnieuw voor gaan.”

Trainer: Glenn Van Roeyen (T1), CedricThieleman (T2), Malcolm Reed (T3), Cedric Thieleman (KT)

IN: Abdel Ajjar (WS Sombeke), Arthur Cauwenbergh (Vrasene), Brent Beck (Sp. St. Gillis-Waas), Hannes De Smet (FC Daknam), Kamil Ivens (Avanti), Lucas De Boever (SKL Doorslaar), Maxime Van Cutsem (HRS Haasdonk), Miguel Pfaff (FC Sint-Niklaas), Mahammed Dambelly (SC Lokeren-Temse), Ruben Van Daele (WS Sombeke), Viktor Hotaj (Sinaai), Fré Merckx (VOS Reinaert), Johannes Kabamba (U21 Avanti Stekene), Nidam Ben Nejma (FC Anatolia Gent), Smail Laib ( SKN Sint Niklaas )

UIT: Michiel Brys, Jorick Thys, Thomas Bals, Michael Bals en Olivier Van Hoorde (stoppen), Tjorven Vermeiren (SVE Bazel)

Voetbal – 3de provinciale E (M) – KFC Hoogeinde