In de kwarttriatlon van Lommel kon Pamphiel Pareyn de eerste plaats binnen halen. Hij kon net Tim Van Hemel voor blijven. De top drie werd vervolledigd door Pieter Vanderhenst. Voor Pareyn was het al de tweede maal dat hij in Lommel won.

Pamphiel Pareyn (3MD – WCUP – Veldeman). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Winnen is natuurlijk altijd leuk”, vertelt een gelukkige Pamphiel Pareyn. “Deze zege smaakt deze keer nog iets zoeter dan twee jaar geleden. Mede doordat de afgelopen maanden nog geen succes waren. We gaan op 9 september meedoen aan het EK volledige afstand in Almere. Daarom hadden we ook het trainingsvolume niet aangepast aan een kwarttriatlon. Maar door de geboorte van onze tweede dochter enkele weken geleden was het even afwachten hoe het gesteld was met de vermoeidheid en frisheid. Er waren dus heel wat parameters die ervoor zorgden dat er wat vraagtekens waren omtrent deze wedstrijd. Gelukkig viel de vermoeidheid goed mee. Ondanks het feit dat een kwarttriatlon echt veel te kort is voor mij, en ook uit mijn comfortzone is, heb ik na 2021 ook deze editie kunnen winnen. Dit is de bevestiging dat de trainingen van de afgelopen weken goed waren. En de conditie zit ook goed.”

“Volgende zondag zal ik meedoen aan de halve triatlon in Menen. Spijtig genoeg wel in de open race. Voor het EK halve triatlon zat ik net niet bij de selectie van zes atleten, ondanks het feit dat ik wel aan de voorwaarden voor een selectie voldeed. En enkele weken later volgt dan het EK in Almere”, besluit Pareyn.