Bij Rangers Opdorp kunnen ze met zeven op negen spreken van een geslaagde start. Zaterdag moesten ze wel de punten delen met E. Buggenhout. Nadat in de eerste helft Ran Dondeyne de thuisploeg op voorsprong had gebracht, wist kort voor het uur Xander Decoene de gelijkmaker te scoren.

Coach Dirk De Backer (Rangers Opdorp). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Ik ben zelf een aantal jaren actief geweest bij E. Opstal als speler en als trainer” aldus Dirk De Backer. “Het was alleszins een leuk weerzien. De sfeer voor deze derby was door Buggenhout gezet door het schilderen van onze doelpalen met hun clubkleuren. Dit werd niet door iedereen goed onthaald. De ongeveer 300 toeschouwers zag een grimmige wedstrijden met een aantal zware fouten van Buggenhout die niet bestraft werden. Zo werd Sam De Keukelaere van het veld getrapt zonder enige sanctie. Ook Kevin De Sa Faria werd op corner neergelegd, maar ook dit werd door de scheidsrechter niet gezien. In de eerste helft waren de betere kansen voor ons, met een logische 1-0 tussenstand.”

“In het begin van de tweede helft kwam Ran Dondeyne alleen voor de bezoekende doelman, maar hij kon deze kans niet afwerken” gaat Dirk De Backer verder. “Na de rust kwam Buggenhout meer opzetten en wist de 1-1 te scoren. Nadien ging het spel nog wat heen en weer, met speloverwicht voor Buggenhout. Op het einde was iedereen tevreden met een gelijkspel en bouwden beide teams in de kantine nog een feestje.”

“Volgende week maken we een korte verplaatsing naar OB Lebbeke” blikt Dirk De Backer vooruit. “Zij hebben evenveel punten als wij en doen het momenteel ook zeer goed. Wij verwachten ons opnieuw aan een pittige wedstrijd. Met zeven op negen mogen we stellen dat we onze start niet gemist hebben. Na onze degradatie is de doelstelling om terug voetbalplezier te krijgen en wat jongeren de kans te geven om te rijpen. We willen niet voorbarig zijn maar voorlopig durven we een top vijf plaats ambiëren.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – Rangers Opdorp