Hoogeinde won de voorbije speeldag vrij vlot, met 1-4 van Lokeren-Temse B. Goalgetter van dienst was Savion Berisha. T1 Glenn Van Roeyen was na afloop dan ook uiterst tevreden met de prestatie van zijn manschappen.

FC Hoogeinde bouwde na de 1-4-zege een feestje in de kleedkamer. Copyright: RV

“We wisten dat er op het groot veld van Lokeren-Temse B heel veel ruimte lag achter de verdediging” aldus Glenn Van Roeyen. “Ik denk dat we dit perfect hebben uitgespeeld met de snelheid van onze spits Savion Berisha. Hij heeft trouwens de vier goals op dezelfde manier gescoord, telkens de bal over de verdediging droppen en alleen op doel af. Het begon langs beide kanten nochtans aarzelend. Dat nam niet weg dat we al snel de 0-1 maakten. De thuisploeg kwam er regelmatig snedig uit met enkele kleine kansjes. Kort voor het halfuur scoorde Savion de 0-2. Via een terechte strafschop kon Lokeren-Temse B milderen en kregen we het even moeilijk. Vlak voor de rust, het ideale moment eigenlijk, werd het 1-3.”

“De tweede helft hebben we goed in blok gespeeld” gaat Glenn Van Roeyen verder. “We hebben weinig kansen weg gegeven, terwijl aan de overzijde Lokeren-Temse B vooral dreigde op stilstaande fasen. We zijn echter nooit in de problemen gekomen en op het einde glipte Savion nogmaals tussen de verdediging door en scoorde zijn vierde van de namiddag. Toch ook een pluim aan de thuisploeg dat met een jonge ploeg met momenten goed probeerde te voetballen. Er gaan daar nog veel ploegen het behoorlijk lastig hebben.”

“Nu volgt FC Sint-Niklaas” blikt Glenn Van Roeyen vooruit. “Ik denk dat er twee ploegen tegenover elkaar gaan staan met dezelfde ambities. Beiden willen meestrijden voor een top vijf plaats. Het zal zeker en vast geen makkelijke wedstrijd worden. Zij beschikken over een aantal goede spelers die we zeker in de gaten moeten houden. Uiteraard gaan we uit van onze eigen sterkte en willen we elke wedstrijd winnen. Het is ook dit seizoen onze ambitie om een ticket te pakken voor de eindronde.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – Hoogeinde