FC Eksaarde heeft zich in het klassement vlak achter het leiderstrio genesteld. De voorbije speeldag zag het nochtans FC Sint-Niklaas op voorsprong komen. Na de rust wisten ze het tij nog te keren en te winnen met 1-3. Het wordt alvast uitkijken naar het volgende duel tussen FC Eksaarde en KSK Klinge of het duel tussen vader en zoon Van Gysel.

Coach Jean-Marie Van Gysel (FC Eksaarde).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“De wedstrijd op FC Sint-Niklaas vond ik een redelijk moeilijke” blikt Jean-Marie Van Gysel terug. “Dat had vooral te maken met het feit dat we het in het eerste halfuur nalieten om onze kansen te benutten. Bovendien kreeg Marvin Trentels, op slag van rust, de mogelijkheid om de 1-0 op het bord te zetten. Hij kreeg deze kans zomaar aangeboden door onze verdediging en uiteraard twijfelde hij niet.”

“Bij het begin van de tweede helft hebben we Nick Fiers ingebracht om wat meer druk naar voor te zetten. We bleven kansen creëren en bij een duel aan de tweede paal schoof één van de thuisspelers de bal in eigen doel. De drive bij ons was zeker groot genoeg om hierop verder door te gaan en alsnog de zege te pakken. De 1-2 viel toen onze kapitein Arthur Everaert een strafschop omzette na een fout op Asemota.”

 “Daarop begon Sint-Niklaas aan een alles of niets poging, maar botste op een loepzuivere counter waarbij Thijs Van Der Snickt het niet naliet om met een pegel de 1-3 eindstand op het bord te zetten. Het was al bij al een moeilijke, maar toch wel verdiende overwinning.”

“Zondag ben ik de wedstrijd tussen Klinge en Haasdonk B gaan bekijken. Dit was enerzijds als scouting, maar ook om mijn zoon Gianni nog eens aan het werk te zien. Klinge, onze tegenstander van komend weekend, heeft daar een goede zaak gedaan. Zij wisten een 0-1 achterstand, in het laatste halfuur, om te buigen in een 2-1 winst.”

“Klinge speelde een redelijke wedstrijd en schiep toch wel wat kansen. Ik verwacht mij zondag aan een geladen wedstrijd. We zullen scherp en fris moeten zijn, op basis van wat ik gezien heb denk ik dat dit onze moeilijkste tegenstander zal worden. Maar na twee uitzeges willen we nu toch die eerste thuisoverwinning pakken.”

“Ik heb inderdaad de twee goals van mijn zoon gezien, het waren twee schitterende doelpunten. Mijn spelers kennen Gianni voldoende, ik ben ervan overtuigd dat ikzelf daar niets zal moeten over zeggen.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – FC Eksaarde