Met elf doelpunten in drie wedstrijden, voert HRS Haasdonk eveneens het klassement aan. In Haasdonk kan men alvast van een geslaagde competitiestart spreken. Zo werd zaterdagavond SV Sottegem nog over de knie gelegd, de Haasdonkenaars wonnen met 1-3 dankzij doelpunten Yannick Braem en Conor Laerenbergh (x2). Aanstaande zondag trekken ze op bezoek bij FC Kleit Maldegem, dat nog op zoek is naar zijn eerste competitiepunten.

Yannick Braem (HRS Haasdonk A).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Met een negen op negen kan men inderdaad van een grave start spreken” klinkt het tevreden bij Yannick Braem. “Het waren trouwens drie verdiende overwinningen. We beseffen allemaal dat we er nog lang niet zijn, maar het zet ons wel goed op weg. We scoren zeer vlot en op die manier kan je wedstrijden winnen.”

“Nu volgt Kleit Maldegem. We mogen hen zeker niet onderschatten, dit is altijd een lastige tegenstander, zeker op hun eigen terrein. Zoals steeds gaan we ook daar voluit voor de winst gaan.”

“Ik weet over welke kwaliteiten onze ploeg allemaal beschikt. Ik had eerlijk gezegd wel verwacht dat we stevig aan de competitie gingen beginnen, maar de weg is nog heel lang.”

“Het klopt dat er heel wat spelers moesten ingepast worden, maar velen kennen de competitie van vorig seizoen. Daarnaast zijn er heel veel die elkaar al kennen van bij de jeugd. Het lijkt wel of spelers van diverse elite jeugdploegen zijn samengebracht in de A-kern.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – HRS Haasdonk