FC Lebbeke kan met tevredenheid terugblikken op de competitiestart. Na vier wedstrijden staan ze op een gedeelde tweede plaats. De voorbije speeldag wonnen de Lebbekenaars met 0-3 op het veld van KVC Lille United, met doelpunten van Yentl Van de Velde en Niels Verheyden (2x). Zaterdagavond krijgen ze RC Hades Hasselt op bezoek en uiteraard gaan ze er alles aan doen om hun thuisaanhang tevreden te stellen.

Yentl Van De Velde (FC Lebbeke).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het was in de eerste helft een leuke pot voetbal” aldus Yentl Van de Velde. “Dat leverde langs beide kanten ook enkel kansjes op. Op een bepaald moment moest Jonas Aeyels uitpakken met een heel goede redding om een tegendoelpunt te vermijden. Daarna ging Klaas De Rock alleen op doel af, maar hij werd neergehaald door een verdediger van Lille, die terecht rood kreeg.”

“We wisten dus wat ons na de rust te doen stond, dat was vooral geduldig zijn. Op een bepaald moment kregen we dan het doelpunt dat ikzelf scoorde. Hierna volgde de ene kans na de andere. Met nog twee goals Van Niels Verheyden werd het uiteindelijk 0-3.”

“Ik denk dat we zaterdag tegen Hades Hasselt gewoon de positieve lijn van de laatste weken moeten doortrekken. Momenteel hebben we zeven op twaalf, ik denk dat we daar als groep heel blij mee mogen zijn. Op basis van de prestaties van het team is dat ook niet verwonderlijk. Ik vind dat we op momenten heel leuk en mooi voetbal spelen. Hopelijk kunnen we die lijn een gans seizoen doortrekken.”

Voetbal – 2de afdeling B (M) – FC Lebbeke