KSK Kallo bevindt zich na zeven matchen netjes in de buik van het klassement, al bedraagt het verschil met de top vijf amper één puntje. De voorbije speeldag hielden ze de drie  punten thuis in de derby tegen KSK Kieldrecht.

Bently De Jonghe (KSK Kallo). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Als ik terugblik op de wedstrijd tegen Kieldrecht, dan vind ik dat een match met twee gezichten” aldus Bently De Jonghe. “In de eerste helft slaagden we er niet echt in om echte kansen te creëren. Het beperkte zich eerder tot dreigingen naar voor, ook zijn we er een paar keer goed uitgekomen op de counter. Niettegenstaande ze tweemaal scoorden vond ik Kieldrecht ook niet zo heel gevaarlijk. De eerste goal was te vermijden, de tweede was een individuele actie die afgerond werd met een afstandsschot. Het gevolg was dat we de rust indoken met een 0-2 achterstand.”

“In de kleedkamers was iedereen het er over eens dat het veel te ‘gemakkelijk’ ging,” gaat Bently De Jonghe verder. “Er was tot dan te weinig mentaliteit en een gebrek aan vuur. We waren er dan ook van overtuigd dat we daar in de tweede helft iets moesten doen. We zijn gedreven gestart en met succes. Na een goede actie schoot Jordy Alkoubai, met een afgeweken bal, de 1-2 tegen de netten. Enkele minuten later trapte ikzelf in de korte hoek de 2-2 binnen. Toen stonden we als ploeg echt in vuur en vlam, we hadden ook het gevoel dat Kieldrecht er fysiek doorzat. Met nog tien minuten te gaan kwam de bal, na een carambole, bij de debuterende Pablo Roberto Prata die niet twijfelde en de 3-2 binnen trapte. Dat was natuurlijk, voor iedereen met een hart voor Kallo, een fantastisch moment.”

“Voor de komende match tegen KJV Kruibeke heb ik een goed gevoel” blikt Bently De Jonghe vooruit. “Eerlijk gezegd speel ik graag tegen Kruibeke, temeer ik enkele spelers ken die daar nu voetballen. Ik verwacht mij aan een open match, die alle kanten uit kan. Het is aan ons om vanaf het begin scherp te zijn.”

“Laat ons hopen dat we een rustiger seizoen beleven dan vorig jaar” klinkt het nog bij Bently De Jonghe. “Ik denk dat we voldoende kwaliteit in huis hebben, hopelijk blijven we wat gespaard van blessures. Een rustig seizoen spelen in de middenmoot zou met deze nieuwe ploeg een heel goede zaak zijn.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KSK Kallo