Blauw Wit Temse blijft als een TGV door de competitie razen, ze konden zich geen betere start dromen. Zondag werd, voor de zevende maal op rij, gewonnen. Ditmaal werd FC Daknam verslagen met 3-1.

2/10/2022; Temse; © Geert De Rycke; Voetbal mannen ; SV Blauw-Wit Temse 7 Dante Meul – FCH Sint-Pauwels 4 Robin Van Duyse 6 Gianni Van Malderen

“De 21 op 21 is een mooie bevestiging van de vooropgestelde doelstellingen met deze toch wel talentvolle groep” aldus Dante Meul. “Zeker de laatste twee overwinningen waren belangrijk. Op Belsele hadden we het in de eerste helft zeker niet gemakkelijk. Vorige zondag kregen we dan Daknam op bezoek, die op dat moment nog vierde stonden. We wisten dat het een test zou zijn, maar we wilden absoluut uitgaan van onze eigen kwaliteiten.”

“We zijn tegen Daknam heel scherp begonnen” gaat Dante Meul verder. “Met de nederlaag van Haasdonk in ons achterhoofd hadden we een dubbele motivatie. We zagen plots de kans schoon om punten uit te lopen op Haasdonk, die ik toch wel heel hoog inschat. Het grote voordeel is dat we elkaar blindelings vinden. Zo gaf ik het eerste doelpunt aan Izzy Ben Ayad, daaruit haal ik evenveel voldoening dan wanneer ikzelf scoor. De sterkte van deze groep is dat we elkaar ook elke goal of assist gunnen. De tweede goal heb ik dan voor mijn rekening genomen. De tweede helft was veel minder. We kregen naar mijn gevoel ten onrechte een dubbele gele kaart, daar waar geen vuiltje aan de lucht was. Daarna werd het dan nog 3-0 via alweer Izzy. Met tien man kregen we toch nog een doelpunt tegen. Al bij al mogen we terugkijken op een goede wedstrijd.”

“We hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen, we willen elke week winnen” klinkt het zelfverzekerd. “Elke week zetten we elkaar opnieuw scherp en leven naar de volgende wedstrijd toe.”

“Nu volgt Tielrode, dat een heel jonge groep is” blikt Dante Meul vooruit. “Dit staat altijd garant voor veel enthousiasme. Ik verwacht mij zeker niet aan een gemakkelijke wedstrijd. Elke ploeg wil tegen de leider altijd een tandje bijsteken. We bekijken het match per match en zien wel waar we uitkomen. Naast onszelf zie ik een heel sterk Haasdonk en Bosdam, dat zeker niet mag onderschat worden, in de top vijf eindigen. Om deze top te vervolledigen denk ik nog aan Belsele en Hoogeinde.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – Blauw Wit Temse