Na de misstap tegen Guco Lier heeft Basics Melsele tegen Lommel orde op zaken gesteld. De Waaslanders wonnen met 83-66. Zondagmiddag staat hen, met de ontmoeting tegen de Antwerp Giants B, een serieuze uitdaging te wachten.

Vincent Vanden Berghe (BBC Basics Melsele). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“We hadden na de toch wel serieuze uitschuiver tegen Guco Lier allemaal het gevoel dat we iets goed te maken hadden” stelt Vincent Vanden Berghe. “De maandag na de match tegen Guco werd op de training al direct de toon gezet door de coach met een fysieke training.”

“Met ervaren spelers zoals Schellekes, Jacobs en De Ceuster beschikt Lommel over heel wat ervaren spelers” aldus Vincent Vanden Berghe. “We waren er ons dan ook van bewust dat het geen te onderschatten ploeg was. Aangezien ze rekenen op een kleinere kern hebben we het tempo hoog proberen houden, met defensieve druk en met aanvallend snel te spelen. Ik denk wel dat ons dit redelijk gelukt is, dit is iets waar we in de toekomst nog aan willen verder werken. We hebben de match ook veertig minuten in handen gehad.”

“Met alle respect voor Lommel, maar ik denk dat de match tegen de Giants een ander paar mouwen gaat zijn” gaat Vincent Vanden Berghe verder. “We zijn daar voor de Beker van België wel tweemaal gaan winnen maar ondertussen hebben ze al veel gekwetsten gerecupereerd. Het is momenteel een heel andere ploeg. Wat we ook vaak zien is dat opleidingsploegen zoals de Giants tijdens het seizoen enorm veel progressie kunnen maken. Het wordt dus zeker oppassen. We beseffen dat we goed zullen moeten spelen tegen een jong, maar getalenteerde ploeg. We mogen er zeker niet van uitgaan dat we zomaar in 1,2,3 punten gaan pakken tegen deze ploeg. We gaan er wel alles aan doen om een vier op vijf te behalen.”

“De honger dit seizoen is inderdaad groot” luidt het bij Vincent Vanden Berghe. “Ik heb ook het gevoel dat we de voorbije twee seizoenen, als ploeg, niet alles hebben kunnen tonen. Zo was ook het uitvallen Geoffrey Hockins in de helft van het seizoen enorm moeilijk op te vangen. In vergelijking met vorig seizoen staan we nu sterker en dan moet Geoffrey er nog terug bij komen. Daar kijk ik enorm naar uit. Uiteraard hopen we om er dit seizoen iets goeds van te kunnen maken.”

Basketbal – Top Division Men 1 (M) – BBC Basics Melsele