Het begon gisteravond goed voor VK Tielrode op het veld van het nummer drie Bosdam Beveren. Met een vroeg doelpunt van Quinten De Munck kwamen de groen/witten reeds na vier minuten op voorsprong. Lang duurde de vreugde niet want al snel maakte Alessandro Vertenten gelijk. Op slag van rust zorgde Olivier Buys voor de 2-1. Met nog een kwartier te gaan werd het 3-1 langs Gianni Peeters. Enkele minuten later lukte Quinten De Munck zijn tweede doelpunt, maar de gelijkmaker kwam er niet meer voor de bezoekers.

Ronny Meyntjens (VK Tielrode). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Bosdam Beveren is een goed team dat zeker zal meestrijden voor een eindrondeticket” luidt het bij Ronny Meyntjens. “Dat neemt niet weg dat mijn jeugdig team, met een gemiddelde leeftijd van 20,5 jaar, het niet onaardig heeft gedaan.”

“Al snel kwamen we op voorsprong en het had zelfs 0-2 moeten worden. Het is jammer dat we die 100% kansen niet konden afmaken. Kleine fouten brachten Bosdam terecht gelijk en net voor de rust zelfs op voorsprong. Na de pauze zijn we goed blijven meestrijden. Toen hun spits er 3-1 van maakte leek de match gespeeld, doch een weerbaar VK Tielrode lukte knap de 3-2. Dit was meteen ook de eindstand.”

“Ik heb mijn spelers na afloop gefeliciteerd voor hun blijvende vechtlust en inzet. Nu moeten we er de foutjes nog uit krijgen. De korte periode dat ik nu terug bij VKT ben geeft me een goed gevoel. Er wordt echt hard gewerkt op training, ik zie veel wedstrijdritme en ook de trainingsarbeid is langer.”

“Ik vang positieve signalen op en dat sterkt mij in mijn keuze om deze taak met nog meer energie verder te doen. Hopelijk worden mijn spelers daar binnenkort voor beloond en tegelijkertijd ook de VKT familie want ze verdienen dat.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – VK Tielrode