Het nummer twee van het klassement, VK Robur is vlot met 1-6 cijfers gaan winnen op het veld van FC Sint-Niklaas. Voor de doelpunten zorgden Jens Bogaert (2), Jarno Thierens (2), Yente De Cock en Vince Van Laere. Bij een 0-5 stand zorgde Ronan Polfliet voor de eerredder. Deze week maakt Robur zich op voor een rechtstreeks duel tegen het nummer drie Blauw Wit Temse.

KVK Robur-coach Andy Marin.
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Voor de wedstrijd tegen het in punten nood verkerende FC Sint-Niklaas had ik als coach een beetje het gevoel van, het zal toch niet waar zijn dat we, na onze schitterende wedstrijd tegen Haasdonk B, aan de aftrap gaan komen met een vorm van onderschatting” luidt het bij Andy Marin. “Eigenlijk was het terrein, in mijn ogen, voor voetballende ploegen quasi onbespeelbaar. Het is natuurlijk hun volste recht, maar je weet dat dit in het voordeel is van ploegen die betonvoetbal spelen.”

“Ik had er ook bij mijn spelers op aangedrongen om zo vlug mogelijk het verschil te proberen maken.  Je weet trouwens dat het terrein er, naarmate de wedstrijd vordert, er zeker niet beter zal gaan bij liggen. Mijn ploeg heeft dat in zijn totaliteit goed aangepakt. De taken die waren meegegeven werden bijna perfect uitgevoerd.”

“Onze eerste grote kans werd afgevlagd, maar al snel zorgde Jens Bogaert voor de 0-1.Even later bediende Jens Bogaert Jarno Thierens die koelbloedig voor de 0-2 zorgde. Na de rust hebben we, ondanks de staat van het veld, laten zien dat we ook in moeilijke omstandigheden leuke dingen kunnen tonen. Dit alles werd goed gecombineerd met veel passie en inzet.”

“Enkele jongeren uit eigen jeugd kregen, door de schorsingen van enkele spelers, hun kans. Zij hebben laten zien dat ze aan de deur van de eerste ploeg kloppen. Hierin moeten ze leren hun geduld te combineren met veel trainingsintensiteit. Hierna moeten ze dan de kansen, die er zeker gaan komen, benutten om ervaring op te doen.”

“Zondag beginnen we, met de wedstrijd tegen SV Blauw Wit Temse, aan een zwaar drieluik. Temse is promovendus, maar doet het zeker niet onaardig. Zij beschikken over een ploeg waarbij bijna alle spelers nog op een hoger niveau gespeeld hebben. Je kan er van op aan dat ons komende zondag een taaie klant wacht.”

“Uiteraard gaan we komende week eerst genieten, maar ook kijken wie klaar is voor die match. Uiteraard gaan we er alles aan doen om zo goed mogelijk voor de dag te komen tegen Temse. Hopelijk slagen we erin om de drie punten thuis te houden.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – KVK Robur